Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SultanBaybars" data-source="post: 494691" data-attributes="member: 102031"><p>Sevgili Oğulhan Hocam,</p><p></p><p>Size ciddi bir şekilde yazacağım. İsterseniz bunu bir arkadaş, kardeş, forumdaş, meslektaş olarak ciddiye alın; isterseniz de geçmiş mesajlarda yaptığınız gibi "Size ne istediğimi yazarım sizi ilgilendirmez" yazın. Sizin bileceğiniz iş.</p><p></p><p></p><p>Şimdi öncelikle, buraya gelip %99 bu hafta çıkacaksınız diyorsunuz. Doğru mudur? Doğrudur, yazdınız. Bunu hemen her hafta yapıyorsunuz ve kesinlikle de söylediğiniz şey çıkmıyor. Şimdi siz bu %99 oranını verdiğiniz zaman insanlar umutlanıyor. Beklenti oluşuyor ve hayal kuruyorlar. Bu bizim işimiz, ekmek kapımız. Hepimiz atanmak, evlenmek, ailemize yardımcı olmak, borçlarımızı ödemek istiyoruz. Bunlar dışında kendisini bilim dünyasına katkı yapmak, iyi bir bilim adamı olmak, bilim adamı olmak gibi unsurlarla motive edenler de var. Şimdi siz geliyorsunuz bir oran veriyorsunuz, tutmuyor. Ardından da gelip "Tutmadı ne yapayım, beni ilgilendirmez ben YÖK başkanı mıyım?" diyorsunuz. Peki madem YÖK başkanı değilsiniz neden kesin oran veriyorsunuz? Sizce "Bence bu hafta çıkar, analiz yaptım ve parametreler bunu gösteriyor" demek ile "%99 çıkıyor bu hafta" demek aynı mıdır? Kesinlikle ve kesinlikle değildir. Siz de çok büyük bir kesinlik ile konuşup sonrasında da umursamadan aynı şeyleri söylemeye devam ediyorsunuz. </p><p></p><p>Bir diğeri de, tüm bunların üzerine size tepki gösterenlere sanki düşmanlarınız gibi davranmanız. Sanki buradaki insanların sırf size muhalefet etmek, sırf sizinle tartışmak gibi niyetleri olduğunu düşünüyorsunuz. Bunun yanında bir de başka insanları etiketleyip "Hocam sizce haksız mıyım" diye mesaj yazıp tartışmayı büyütüp başka insanları da tartışmanın içine çekiyorsunuz. Bu yaptığınız şey hiç hoş bir şey değil. Hem de hiç değil. Burası sizin özel mülkünüz olmadığı gibi, gelen her eleştiriyi de "Bana saldırıyorlar" şeklinde karşılamanız garip. Buraya "Bu hafta yönetmelik %99 çıkıyor" gibi müthiş bir iddia ile çıkarsanız, eleştirilere katlanmalısınız.</p><p></p><p></p><p>Herkesin sinirleri bozuk. Herkes bekliyor, uğraşıyor ve çabalıyor. Bilmiyorsanız bilmiyorum deyin ve kenara çekilin. Bir akademisyen adayı olarak sizin bilmiyorum kelimesinin kötü bir şey olmadığını biliyor olmanız gerekiyor. Biliyorsanız ve duyum aldıysanız da "Böyle bir şey duydum ne kadar doğru bilmiyorum" derseniz üzerinize gelecek eleştirileri de baştan savmış olursunuz. Ama gelip de "%99 çıkıyor 13 Eylülde haber verdim ben biliyorum" derseniz ve dediğiniz olmazsa da o halde eleştirileri kabul etmelisiniz.</p><p></p><p></p><p>Herkese saygılar ve selamlar. Kimseyi kırmak istemiyorum. Kırdığım olduysa başta Oğulhan Bey olmak üzere özür dilerim. Ben sadece keskin hat çizmemeliyiz demek istiyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SultanBaybars, post: 494691, member: 102031"] Sevgili Oğulhan Hocam, Size ciddi bir şekilde yazacağım. İsterseniz bunu bir arkadaş, kardeş, forumdaş, meslektaş olarak ciddiye alın; isterseniz de geçmiş mesajlarda yaptığınız gibi "Size ne istediğimi yazarım sizi ilgilendirmez" yazın. Sizin bileceğiniz iş. Şimdi öncelikle, buraya gelip %99 bu hafta çıkacaksınız diyorsunuz. Doğru mudur? Doğrudur, yazdınız. Bunu hemen her hafta yapıyorsunuz ve kesinlikle de söylediğiniz şey çıkmıyor. Şimdi siz bu %99 oranını verdiğiniz zaman insanlar umutlanıyor. Beklenti oluşuyor ve hayal kuruyorlar. Bu bizim işimiz, ekmek kapımız. Hepimiz atanmak, evlenmek, ailemize yardımcı olmak, borçlarımızı ödemek istiyoruz. Bunlar dışında kendisini bilim dünyasına katkı yapmak, iyi bir bilim adamı olmak, bilim adamı olmak gibi unsurlarla motive edenler de var. Şimdi siz geliyorsunuz bir oran veriyorsunuz, tutmuyor. Ardından da gelip "Tutmadı ne yapayım, beni ilgilendirmez ben YÖK başkanı mıyım?" diyorsunuz. Peki madem YÖK başkanı değilsiniz neden kesin oran veriyorsunuz? Sizce "Bence bu hafta çıkar, analiz yaptım ve parametreler bunu gösteriyor" demek ile "%99 çıkıyor bu hafta" demek aynı mıdır? Kesinlikle ve kesinlikle değildir. Siz de çok büyük bir kesinlik ile konuşup sonrasında da umursamadan aynı şeyleri söylemeye devam ediyorsunuz. Bir diğeri de, tüm bunların üzerine size tepki gösterenlere sanki düşmanlarınız gibi davranmanız. Sanki buradaki insanların sırf size muhalefet etmek, sırf sizinle tartışmak gibi niyetleri olduğunu düşünüyorsunuz. Bunun yanında bir de başka insanları etiketleyip "Hocam sizce haksız mıyım" diye mesaj yazıp tartışmayı büyütüp başka insanları da tartışmanın içine çekiyorsunuz. Bu yaptığınız şey hiç hoş bir şey değil. Hem de hiç değil. Burası sizin özel mülkünüz olmadığı gibi, gelen her eleştiriyi de "Bana saldırıyorlar" şeklinde karşılamanız garip. Buraya "Bu hafta yönetmelik %99 çıkıyor" gibi müthiş bir iddia ile çıkarsanız, eleştirilere katlanmalısınız. Herkesin sinirleri bozuk. Herkes bekliyor, uğraşıyor ve çabalıyor. Bilmiyorsanız bilmiyorum deyin ve kenara çekilin. Bir akademisyen adayı olarak sizin bilmiyorum kelimesinin kötü bir şey olmadığını biliyor olmanız gerekiyor. Biliyorsanız ve duyum aldıysanız da "Böyle bir şey duydum ne kadar doğru bilmiyorum" derseniz üzerinize gelecek eleştirileri de baştan savmış olursunuz. Ama gelip de "%99 çıkıyor 13 Eylülde haber verdim ben biliyorum" derseniz ve dediğiniz olmazsa da o halde eleştirileri kabul etmelisiniz. Herkese saygılar ve selamlar. Kimseyi kırmak istemiyorum. Kırdığım olduysa başta Oğulhan Bey olmak üzere özür dilerim. Ben sadece keskin hat çizmemeliyiz demek istiyorum. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...