Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="yasarayanoglu" data-source="post: 494384" data-attributes="member: 103373"><p>Birkaç gündür Bosna'da bir sempozyumda olduğum için yazılanları tam takip etme şansım olmadı. Ama gördüğüm kadarıyla yine Norm Kadronun kısıtlayıcılığından alım kriterlerinin değişeceğinden falan bahsedilmiş ben bilgiye dayalı tahminlerim ile kendi yorumumu tekrar edeyim.</p><p></p><p>Birincisi<strong> Norm Kadro Yönetmeliği kısıtlama amaçlı hazırlanan bir yönetmelik değildir.</strong> Norm Kadro Yönetmeliğinin (uygulandığı alan ne olursa olsun ister MEB ister başka kuruluş / hatta pek çok büyük şirket dahi bunu uygular) <strong>amacı insan kaynağının ihtiyaca göre maksimum fayda ile yönetimini sağlamaktır.</strong> Kısacası Norm Kadro Yönetmeliği kısıtlama için geliyor sözü abesle iştigaldir en basit ifade ile bilgisizliktir. Kısıtlama olacağını iddia eden herkese soruyorum Türkiye'deki tüm üniversitelerde Dokuz Eylül, Ankara, Ege, Uludağ vs gibi batının büyük üniversitelerinde bulunan kadro yığılmasının olduğunu mu düşünüyorsunuz? (Ayrıca gerçek bir değerlendirme yapıldığında ve üniversiteler gerçek manada tam kapasite bilim üretmeye çalıştığında bu saydığım üniversitelerde yığılma olmadığı aslında olması gerekenin olduğu da görülebilir o başka bir konu.) </p><p></p><p>Bunlara ilaveten <strong>Norm Kadro uygulaması YÖK tarafından zaten yapılıyordu</strong> örneğin X üniversitesi elinde bulunan serbest kadrolardan birisini kullanmak için X anabilim dalına öğretim elemanı/üyesi kadro kullanım izni istediğinde YÖK Norm Kadro ile net ortaya koyacağı kriterler üzerinden kabul ediyor yada reddediyordu. Aslında uygulama da çok bir fark olmayacak bugün yönetmeliğe bağlanma sebebi artık bu değerlendirmeyi her seferinde yetkisi elinden alındığı için YÖK'ün yapamayacak olmasıdır. </p><p></p><p>Alım kriterleri meselesine gelince hali hazırda yürürlükte olan ve yapılan değişikliklerden sonra revize edilmesi gereken (atıflar açık olduğu için aciliyeti yok) bir alım usul ve koşul yönetmeliği var. Eğer <strong>alım kriterleri değişecekse bile bu Norm Kadro yönetmeliği ile değil bu yönetmeliğin revizesi ile olacaktır</strong>.</p><p></p><p>***Bir ufak ekleme daha yapayım <strong>Norm Kadro sayısı sadece öğrenci sayısı ile belirlenmez</strong> (öğretim görevlisi kadroları burada istisna olabilir) ki daha önce de sadece bununla değerlendirme yapılmıyordu. Üniversitelerde pek çok kriter gözetilerek bir çalışma yapılır (şuan hazırlanmaya çalışılan yönetmeliğin bu şekilde hazırlandığını düşünüyorum) bu noktada da YÖK'ün elinde bu hesaplamaları yapabilecek her türlü veri mevcuttur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yasarayanoglu, post: 494384, member: 103373"] Birkaç gündür Bosna'da bir sempozyumda olduğum için yazılanları tam takip etme şansım olmadı. Ama gördüğüm kadarıyla yine Norm Kadronun kısıtlayıcılığından alım kriterlerinin değişeceğinden falan bahsedilmiş ben bilgiye dayalı tahminlerim ile kendi yorumumu tekrar edeyim. Birincisi[B] Norm Kadro Yönetmeliği kısıtlama amaçlı hazırlanan bir yönetmelik değildir.[/B] Norm Kadro Yönetmeliğinin (uygulandığı alan ne olursa olsun ister MEB ister başka kuruluş / hatta pek çok büyük şirket dahi bunu uygular) [B]amacı insan kaynağının ihtiyaca göre maksimum fayda ile yönetimini sağlamaktır.[/B] Kısacası Norm Kadro Yönetmeliği kısıtlama için geliyor sözü abesle iştigaldir en basit ifade ile bilgisizliktir. Kısıtlama olacağını iddia eden herkese soruyorum Türkiye'deki tüm üniversitelerde Dokuz Eylül, Ankara, Ege, Uludağ vs gibi batının büyük üniversitelerinde bulunan kadro yığılmasının olduğunu mu düşünüyorsunuz? (Ayrıca gerçek bir değerlendirme yapıldığında ve üniversiteler gerçek manada tam kapasite bilim üretmeye çalıştığında bu saydığım üniversitelerde yığılma olmadığı aslında olması gerekenin olduğu da görülebilir o başka bir konu.) Bunlara ilaveten [B]Norm Kadro uygulaması YÖK tarafından zaten yapılıyordu[/B] örneğin X üniversitesi elinde bulunan serbest kadrolardan birisini kullanmak için X anabilim dalına öğretim elemanı/üyesi kadro kullanım izni istediğinde YÖK Norm Kadro ile net ortaya koyacağı kriterler üzerinden kabul ediyor yada reddediyordu. Aslında uygulama da çok bir fark olmayacak bugün yönetmeliğe bağlanma sebebi artık bu değerlendirmeyi her seferinde yetkisi elinden alındığı için YÖK'ün yapamayacak olmasıdır. Alım kriterleri meselesine gelince hali hazırda yürürlükte olan ve yapılan değişikliklerden sonra revize edilmesi gereken (atıflar açık olduğu için aciliyeti yok) bir alım usul ve koşul yönetmeliği var. Eğer [B]alım kriterleri değişecekse bile bu Norm Kadro yönetmeliği ile değil bu yönetmeliğin revizesi ile olacaktır[/B]. ***Bir ufak ekleme daha yapayım [B]Norm Kadro sayısı sadece öğrenci sayısı ile belirlenmez[/B] (öğretim görevlisi kadroları burada istisna olabilir) ki daha önce de sadece bununla değerlendirme yapılmıyordu. Üniversitelerde pek çok kriter gözetilerek bir çalışma yapılır (şuan hazırlanmaya çalışılan yönetmeliğin bu şekilde hazırlandığını düşünüyorum) bu noktada da YÖK'ün elinde bu hesaplamaları yapabilecek her türlü veri mevcuttur. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...