Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="aresavas" data-source="post: 493913" data-attributes="member: 98952"><p>Merhaba Saygideger hocalarim ve akademisyen adayi tum arkadaslarim,</p><p>Benim de edindigim nacizane birkac bilgiyi paylasmak isterim;</p><p></p><p>Oncelikle Norm kadro kisitlama ile alakali degil, bundan once Universiteler YOK'ten kadro talep ediyorlar, YOK te kendi icinde uyguladigi fakat adi konulmamis norm sayi kriterlerine gore Universitelere kadro veriyor veya vermiyordu. Simdi pratikte uygulanan , belirli kriterleri olan fakat yonetmelikle net olarak belirlenmemis bu kriterlerin yazili hale getirilerek kadro onaylarina ihtiyac kalmadan Universiteler tarafindan kendi iclerinde degerlendirilmesi ongoruluyor. </p><p>Bu noktada sorun sayi ve universitelere dagilim degil , cesitli akademisyen hocalarimla yaptigim gorusmeler ve aldigim bilgilere gore sorun, ogretim gorevlisi adi altinda birlestirilen Uzman, Cevirici Arastirma gorevlisi vb kadrolarin ayrimi ile alakali imis.</p><p>Soyle ki sorun; belirlenen kriterler ile sinirlandirilan ayni ad icerisinde ogretim gorevlisi diye birlestirilen ''ogretim uyesi disinda kalan ogretim elemani kadrolari'' sayilari ile ilgili ayrimi universitelerin kendi iclerinde nasil yapacaklari konusunda , yonetmeligin bu sorun sebebi ile uzadigi yonde gorusler mevcut.</p><p>Gerci en son alimlarda Ogretim Gorevlisi kendi icinde de ikiye ayrilmisti ''Ders Verecek'' ve ''Uygulamali Birim'' seklinde ama misalen bir universite kendisine verilen ogretim gorevlisi sayisini cevirici , ders verecek akademisyen , uygulamali birim vb nasil taksim edecegi konusunda yayinlanan kararnameye ters dusmeden nasil bir yonetmelik cikaracaklari konusu sebebi ile uzadigini dusunuyor goruslerini aldigim akademisyen hocalarim.</p><p></p><p>Paylastigim bu bilgiler goruslerini aldigim hocalarima ait olup yalnizca varsayimlardan ve cikarimlardan ibarettir. Dogrulugunu yonetmelik yayinlaninca gorecegiz fakat bu gorus sanirim surenin uzamasi sebebini bira acikliyor gibi</p><p></p><p>Herkesin emeginin karsiligini alabilecegi adil bir yonetmelik olmasi dilegiyle hersey gonlunuzce olsun</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aresavas, post: 493913, member: 98952"] Merhaba Saygideger hocalarim ve akademisyen adayi tum arkadaslarim, Benim de edindigim nacizane birkac bilgiyi paylasmak isterim; Oncelikle Norm kadro kisitlama ile alakali degil, bundan once Universiteler YOK'ten kadro talep ediyorlar, YOK te kendi icinde uyguladigi fakat adi konulmamis norm sayi kriterlerine gore Universitelere kadro veriyor veya vermiyordu. Simdi pratikte uygulanan , belirli kriterleri olan fakat yonetmelikle net olarak belirlenmemis bu kriterlerin yazili hale getirilerek kadro onaylarina ihtiyac kalmadan Universiteler tarafindan kendi iclerinde degerlendirilmesi ongoruluyor. Bu noktada sorun sayi ve universitelere dagilim degil , cesitli akademisyen hocalarimla yaptigim gorusmeler ve aldigim bilgilere gore sorun, ogretim gorevlisi adi altinda birlestirilen Uzman, Cevirici Arastirma gorevlisi vb kadrolarin ayrimi ile alakali imis. Soyle ki sorun; belirlenen kriterler ile sinirlandirilan ayni ad icerisinde ogretim gorevlisi diye birlestirilen ''ogretim uyesi disinda kalan ogretim elemani kadrolari'' sayilari ile ilgili ayrimi universitelerin kendi iclerinde nasil yapacaklari konusunda , yonetmeligin bu sorun sebebi ile uzadigi yonde gorusler mevcut. Gerci en son alimlarda Ogretim Gorevlisi kendi icinde de ikiye ayrilmisti ''Ders Verecek'' ve ''Uygulamali Birim'' seklinde ama misalen bir universite kendisine verilen ogretim gorevlisi sayisini cevirici , ders verecek akademisyen , uygulamali birim vb nasil taksim edecegi konusunda yayinlanan kararnameye ters dusmeden nasil bir yonetmelik cikaracaklari konusu sebebi ile uzadigini dusunuyor goruslerini aldigim akademisyen hocalarim. Paylastigim bu bilgiler goruslerini aldigim hocalarima ait olup yalnizca varsayimlardan ve cikarimlardan ibarettir. Dogrulugunu yonetmelik yayinlaninca gorecegiz fakat bu gorus sanirim surenin uzamasi sebebini bira acikliyor gibi Herkesin emeginin karsiligini alabilecegi adil bir yonetmelik olmasi dilegiyle hersey gonlunuzce olsun [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...