Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="yasarayanoglu" data-source="post: 493629" data-attributes="member: 103373"><p>Ancak Kasım ayında ALES süresi dolacak arkadaşlarımız var bu nedenle umarım tahminlerimin aksi gerçekleşmez ve alımlar Kasım ayına sarkmaz.</p><p></p><p>Bu arada daha önce de söylemiştim sanırım ancak tekrar edeyim bir arkadaş kriter değişikliğinden bahsetmiş buna istinaden. Norm Kadro Yönetmeliği kriter değiştirmek yahut yeni kriterler getirmek için hazırlanmıyor. Zaten adı üstünde NORM KADRO YÖNETMELİĞİ. Kriter değişikliği meselesi şu şekilde olacaktır söylenenlerden yola çıkarsak malumunuz bir yetki devrinden bahsediliyor ve yine bildiğiniz gibi üniversiteler Öğretim Üyesi atama kriterlerini kendileri belirliyorlar. Muhtemelen bundan sonraki süreçte Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı atamalarında da kriter belirleme yetkisi üniversitelere bırakılacak. Zaten Vahdet hoca gibi birçok akademisyenin karamsar olarak baktığı tablo anladığım kadarıyla bu. </p><p></p><p>Yani kısacası bundan sonraki süreçte Norm Kadro Yönetmeliği ile sayısal olarak bir düzenleme yapılacak ve aynen her üniversitenin nasıl ki kendi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi varsa bir Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanları Atama Yönergesi de olacak ve ilanlara buna göre çıkılacaktır. </p><p></p><p><u>Bunlar duyum vs değil yaşananlardan süreçten konuşulanlardan elde ettiğim varsayımlarım yani kişisel fikirlerimdir.</u></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yasarayanoglu, post: 493629, member: 103373"] Ancak Kasım ayında ALES süresi dolacak arkadaşlarımız var bu nedenle umarım tahminlerimin aksi gerçekleşmez ve alımlar Kasım ayına sarkmaz. Bu arada daha önce de söylemiştim sanırım ancak tekrar edeyim bir arkadaş kriter değişikliğinden bahsetmiş buna istinaden. Norm Kadro Yönetmeliği kriter değiştirmek yahut yeni kriterler getirmek için hazırlanmıyor. Zaten adı üstünde NORM KADRO YÖNETMELİĞİ. Kriter değişikliği meselesi şu şekilde olacaktır söylenenlerden yola çıkarsak malumunuz bir yetki devrinden bahsediliyor ve yine bildiğiniz gibi üniversiteler Öğretim Üyesi atama kriterlerini kendileri belirliyorlar. Muhtemelen bundan sonraki süreçte Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı atamalarında da kriter belirleme yetkisi üniversitelere bırakılacak. Zaten Vahdet hoca gibi birçok akademisyenin karamsar olarak baktığı tablo anladığım kadarıyla bu. Yani kısacası bundan sonraki süreçte Norm Kadro Yönetmeliği ile sayısal olarak bir düzenleme yapılacak ve aynen her üniversitenin nasıl ki kendi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi varsa bir Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanları Atama Yönergesi de olacak ve ilanlara buna göre çıkılacaktır. [U]Bunlar duyum vs değil yaşananlardan süreçten konuşulanlardan elde ettiğim varsayımlarım yani kişisel fikirlerimdir.[/U] [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...