Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="selam5454" data-source="post: 493589" data-attributes="member: 103637"><p>Kıymetli arkadaşlar, burada birçoğumuz belli eğitim seviyelerinin üzerinde insanlarız (en azından öyle olmasını umuyorum) ve şunu çok iyi biliyoruz ki 'bilgisiz fikir üretilmez', bir diğer tabirle 'bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.'. Elbette herkesin fikrine saygılıyız. Ancak bilgi sahibi olup üretilen fikirlere saygılıyız. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle atama yetkisi üniversitelere verildi ve yönetmelik beklemeden atanma yapılabileceği söylendi. Yönetmelik sayıyı düşürecekse yönetmelik çıkmadan nasıl üniversiteler alım yapacak? Sonra sayı düşecekse o alınan kişiler ne olacak? Eğer yönetmelik beklenmeden kadro ilanına çıkılabilir diye bir madde eklenMEmiş olsaydı her türlü art niyetli komplo teorisine kulak verebilirdim. Ama üzgünüm şu an mantığa aykırı bir komplo teorisi. Kaldı ki bu işler öyle bir gecede planlanmıyor. Geçen yıl da bu gündeme gelmiş ve sayılar konusunda taşra üniversitelerinden ciddi şikayetler alınmıştı. Bunun ilk adımı olarak büyük diye tabir edeceğimiz üniversiteler bölündü. Sonrasında seçim beklendi ve seçimden sonra ilk 3 kararnameden bir tanesi YÖK'ün kadro verme yetkisinin kaldırılmasıydı. Aslında bunun kararnameyle yönetmelik yayınlanıp Eylül'de ilanların çıkması bekleniyordu. Ama yönetmeliğin hangi kurum tarafından çıkartılması gerektiği tartışmaları işi uzattı. En sonunda bu iş YÖK'e verildi. Her üniversite kendi atama ve yükseltme kriterlerini kendisi belirlesin dendi ama bu sefer başta terör örgütlerinin yuvalanması olmak üzere birçok sorunla karşılaşılır diye bu yapılmadı. Sonra MEB belirlesin dendi. Ama bu kez de YÖK işlevsiz kalmış olacaktı. Sonunda YÖK'e verildi ve 60 günlük süre zarfında yönetmelik yayınlanacak. Hatta üniversitelere beklemenize gerek yok siz alımlarınızı yapın dendi. Evet YÖK önce bekleyin diye yazı gönderdi ardından yok yok vazgeçtim alımları yapın dedi. YÖK'ün haklı olduğu taraf yönetmeliğe aykırı olacak bir atama yönetmelikten önce yapılmış olsa dahi hukuki olarak problemli olabilirdi. Ama bunu göze aldı ve atamalara izin verdi. Kadro ilanları çıkıyor zaten ama Araştırma Görevlisi ve diğer Öğretim Elemanı ilanları çıkmıyor. Bunun için beklenmesinin sebebi ise yönetmelikle başta ALES ve YABANCI DİL olmak üzere derecede ve şartların bir kısmında da değişikliklerin yapılacak olmasıdır. Bunu bir yere not edin. (alıntı)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="selam5454, post: 493589, member: 103637"] Kıymetli arkadaşlar, burada birçoğumuz belli eğitim seviyelerinin üzerinde insanlarız (en azından öyle olmasını umuyorum) ve şunu çok iyi biliyoruz ki 'bilgisiz fikir üretilmez', bir diğer tabirle 'bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.'. Elbette herkesin fikrine saygılıyız. Ancak bilgi sahibi olup üretilen fikirlere saygılıyız. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle atama yetkisi üniversitelere verildi ve yönetmelik beklemeden atanma yapılabileceği söylendi. Yönetmelik sayıyı düşürecekse yönetmelik çıkmadan nasıl üniversiteler alım yapacak? Sonra sayı düşecekse o alınan kişiler ne olacak? Eğer yönetmelik beklenmeden kadro ilanına çıkılabilir diye bir madde eklenMEmiş olsaydı her türlü art niyetli komplo teorisine kulak verebilirdim. Ama üzgünüm şu an mantığa aykırı bir komplo teorisi. Kaldı ki bu işler öyle bir gecede planlanmıyor. Geçen yıl da bu gündeme gelmiş ve sayılar konusunda taşra üniversitelerinden ciddi şikayetler alınmıştı. Bunun ilk adımı olarak büyük diye tabir edeceğimiz üniversiteler bölündü. Sonrasında seçim beklendi ve seçimden sonra ilk 3 kararnameden bir tanesi YÖK'ün kadro verme yetkisinin kaldırılmasıydı. Aslında bunun kararnameyle yönetmelik yayınlanıp Eylül'de ilanların çıkması bekleniyordu. Ama yönetmeliğin hangi kurum tarafından çıkartılması gerektiği tartışmaları işi uzattı. En sonunda bu iş YÖK'e verildi. Her üniversite kendi atama ve yükseltme kriterlerini kendisi belirlesin dendi ama bu sefer başta terör örgütlerinin yuvalanması olmak üzere birçok sorunla karşılaşılır diye bu yapılmadı. Sonra MEB belirlesin dendi. Ama bu kez de YÖK işlevsiz kalmış olacaktı. Sonunda YÖK'e verildi ve 60 günlük süre zarfında yönetmelik yayınlanacak. Hatta üniversitelere beklemenize gerek yok siz alımlarınızı yapın dendi. Evet YÖK önce bekleyin diye yazı gönderdi ardından yok yok vazgeçtim alımları yapın dedi. YÖK'ün haklı olduğu taraf yönetmeliğe aykırı olacak bir atama yönetmelikten önce yapılmış olsa dahi hukuki olarak problemli olabilirdi. Ama bunu göze aldı ve atamalara izin verdi. Kadro ilanları çıkıyor zaten ama Araştırma Görevlisi ve diğer Öğretim Elemanı ilanları çıkmıyor. Bunun için beklenmesinin sebebi ise yönetmelikle başta ALES ve YABANCI DİL olmak üzere derecede ve şartların bir kısmında da değişikliklerin yapılacak olmasıdır. Bunu bir yere not edin. (alıntı) [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...