Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Oguzhan Oguz" data-source="post: 493133"><p>* Norm Kadro sadece öğrenci sayısıyla belirlenemez. Akademide "Etki faktörü" ya da "h indeksi" gibi terimler vardır ki birçok kriterin değerlendirilmesiyle puanlama yapılır. Üniversite norm kadrosu için; öğrenci saysı, yayın/öğretim elemanı sayısı, alınan atıflar, üniversite ya da bölümün yapısı (araştırma üniversitesi, eğitim üniversitesi gibi), kabul edilen-sonuçlanan TUBİTAK projeleri ve bütçeleri, yeni açılan bölüm saysı, kapatılacak bölüm saysı, yüksek lisans-doktora öğrenci saysı, faküte-MYO farklılığı, öncelikli alanalar, yenilikçi, teknoloji, üretime dayalı alanalar, altyapı-beceri, özellikle son 5-10 yıl içerisindeki yükselme ivmesi, Uluslararası sıralamadaki yeri, yeni açılan üni, doğuyu kalkındırma gibi bir çok kriteri barındıran bir norm kadro yönetmeliği olacağı ve kadro sayısının her yıl yeniden güncelleneceği kanaatindeyim. Tüm değerlendirmelerin yapılacağı veriler YÖK'ün elinde mevcut (ARBİS, BLOGNA, YÖKSİS, BİDEB gibi).</p><p>* Norm kadro nasıl çıkarsa çıksın öğretim elemanı (üyesi veya görevlisi) alımlarında bir sınırlama olmayacağını, daha düzenli bir alım olması için bir standarda bağlanacağı kanaatindeyim.</p><p>* Torpil olayının çok çok az bir miktarda azalacağı umudundayım. (Örneğin ilk 10 değil ilk 5, ya da dil, YL şartı gibi ama önceki gün, dün ve bugün olduğu gibi baskın torpil maalesef gene olacak)</p><p>* Öğretim görevlisi atama kriterlerinin çok az bir miktar zorlaştırılacağını düşünüyorum. Buna ek olarak özellikle Prof olmakla beraber doç olma kriteri de zorlaşacak.</p><p></p><p></p><p>* Bize düşen ise maalesef "hiç atanamayacakmışız gibi hayata, yarın atanacakmışız gibi akademik çalışmalara ehemmiyet vermemiz ve "SABRETMEMİZ"dir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Oguzhan Oguz, post: 493133"] * Norm Kadro sadece öğrenci sayısıyla belirlenemez. Akademide "Etki faktörü" ya da "h indeksi" gibi terimler vardır ki birçok kriterin değerlendirilmesiyle puanlama yapılır. Üniversite norm kadrosu için; öğrenci saysı, yayın/öğretim elemanı sayısı, alınan atıflar, üniversite ya da bölümün yapısı (araştırma üniversitesi, eğitim üniversitesi gibi), kabul edilen-sonuçlanan TUBİTAK projeleri ve bütçeleri, yeni açılan bölüm saysı, kapatılacak bölüm saysı, yüksek lisans-doktora öğrenci saysı, faküte-MYO farklılığı, öncelikli alanalar, yenilikçi, teknoloji, üretime dayalı alanalar, altyapı-beceri, özellikle son 5-10 yıl içerisindeki yükselme ivmesi, Uluslararası sıralamadaki yeri, yeni açılan üni, doğuyu kalkındırma gibi bir çok kriteri barındıran bir norm kadro yönetmeliği olacağı ve kadro sayısının her yıl yeniden güncelleneceği kanaatindeyim. Tüm değerlendirmelerin yapılacağı veriler YÖK'ün elinde mevcut (ARBİS, BLOGNA, YÖKSİS, BİDEB gibi). * Norm kadro nasıl çıkarsa çıksın öğretim elemanı (üyesi veya görevlisi) alımlarında bir sınırlama olmayacağını, daha düzenli bir alım olması için bir standarda bağlanacağı kanaatindeyim. * Torpil olayının çok çok az bir miktarda azalacağı umudundayım. (Örneğin ilk 10 değil ilk 5, ya da dil, YL şartı gibi ama önceki gün, dün ve bugün olduğu gibi baskın torpil maalesef gene olacak) * Öğretim görevlisi atama kriterlerinin çok az bir miktar zorlaştırılacağını düşünüyorum. Buna ek olarak özellikle Prof olmakla beraber doç olma kriteri de zorlaşacak. * Bize düşen ise maalesef "hiç atanamayacakmışız gibi hayata, yarın atanacakmışız gibi akademik çalışmalara ehemmiyet vermemiz ve "SABRETMEMİZ"dir. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...