Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="tumua" data-source="post: 493061" data-attributes="member: 98156"><p>Hocam demek istediğim bana kalırsa dikte edilerek size şu akademisyen düşer bundan başka da kimse alınmayacak denmeyecek. Tamam öğrencilere ders verdik ama hani nerede bilimsel çalışma? Yani bu kadar sıkı olmayacak korktuğumuz gibi. Bu üniversite kavramının içini boşaltır.</p><p></p><p>Üniversite yaşayan bir kurumdur. Çünkü içerisinde bilim yapılır. Bilim ilerledikçe üzerine çalışılan alanın yeni dalları ortaya çıkar yeni araştırma alanları ufukta görünür ve öğrencisine bunları vermekle mükellef üniversiteler "içimizden biri emekli olmadan hoca alamayız kusura bakmayın" demez. Evet kısıtlamalar olacaktır. Mesela benim okuduğum üniversitede bir bölüm var. Bölüm kurulalı 4-5 yıl oldu. Bölüme alınan hocaların abartmıyorum hepsi öğrencilik yıllarından arkadaşlar Ankara'da aynı üniversitede yüksek lisans doktora yapmışlar. Artı bölüme alınan araştırma görevlisi gençler de şu an aynı üniversitede yüksek lisans ya da doktora yapıyor. Hatta o kadar utanılmamış ki sadece 1 anabilim dalında 3 adet dr. öğretim üyesi var. Ama bölüm öğrenci almıyor. Koskoca 4 yıl devlet izin verdiği halde neden kurumsallaşamadınız niye öğrenci yok bu bölümde hala diye sormuyor kimse. Doldur arkadaşını, tüm gün ofiste otur ne ders ver ne yayınla uğraş her ay maaşı al akademisyenim de olmaz. Tek yaptıkları şey üniversitenin dedikodusunu yapmak bahçede kahve sigara içmek. Benim şahsi beklentim norm kadronun bu tarz durumların önünü kesmesi olacaktır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tumua, post: 493061, member: 98156"] Hocam demek istediğim bana kalırsa dikte edilerek size şu akademisyen düşer bundan başka da kimse alınmayacak denmeyecek. Tamam öğrencilere ders verdik ama hani nerede bilimsel çalışma? Yani bu kadar sıkı olmayacak korktuğumuz gibi. Bu üniversite kavramının içini boşaltır. Üniversite yaşayan bir kurumdur. Çünkü içerisinde bilim yapılır. Bilim ilerledikçe üzerine çalışılan alanın yeni dalları ortaya çıkar yeni araştırma alanları ufukta görünür ve öğrencisine bunları vermekle mükellef üniversiteler "içimizden biri emekli olmadan hoca alamayız kusura bakmayın" demez. Evet kısıtlamalar olacaktır. Mesela benim okuduğum üniversitede bir bölüm var. Bölüm kurulalı 4-5 yıl oldu. Bölüme alınan hocaların abartmıyorum hepsi öğrencilik yıllarından arkadaşlar Ankara'da aynı üniversitede yüksek lisans doktora yapmışlar. Artı bölüme alınan araştırma görevlisi gençler de şu an aynı üniversitede yüksek lisans ya da doktora yapıyor. Hatta o kadar utanılmamış ki sadece 1 anabilim dalında 3 adet dr. öğretim üyesi var. Ama bölüm öğrenci almıyor. Koskoca 4 yıl devlet izin verdiği halde neden kurumsallaşamadınız niye öğrenci yok bu bölümde hala diye sormuyor kimse. Doldur arkadaşını, tüm gün ofiste otur ne ders ver ne yayınla uğraş her ay maaşı al akademisyenim de olmaz. Tek yaptıkları şey üniversitenin dedikodusunu yapmak bahçede kahve sigara içmek. Benim şahsi beklentim norm kadronun bu tarz durumların önünü kesmesi olacaktır. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...