Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="tumua" data-source="post: 493058" data-attributes="member: 98156"><p>Yahu norm kadro zaten VAR arkadaşlar. Akademide diğer devlet kurumları gibi sen emekli ol başkasını alalım olayına giremezler, girmezler. Öğrenci sayısı da belirleyici ama MEB'deki kadar görünür değil çünkü akademinin dinamikleri daha farklıdır. Bir öğretim üyesi 12 saatten fazla ders vermeye kalkarsa o bilim insanı değil üniversite öğretmeni olur. Bir de bunun idari görev alanları var. İdari görevde olanlar 12 saatten daha az ders vermekle mükellefler. Şimdi o öğretim üyesi hem bölüm başkanlığı ya da mesela dekan yardımcılığı yapacak hem de kendi bölümünde norm kadrodan dolayı sınırlı sayıda akademisyen olduğu için 12 saat ders mi verecek? YÖK kendine bunu yapmaz zaten.</p><p></p><p> A isimli bölümde 30 öğrenci var diyelim ve aynı bölümde 7 ayrı anabilim dalı var. Bu anabilim dallarının hepsine kadro çıkması lazım bölümün işlemesi için. 30 öğrenciye de 7 hoca düşmez madem sadece öğrenci sayısına bakılıyor. E şimdi nerede bunun Norm kadrosu. Norm kadro zaten işleyen bir durumdu. Yapılacak olan şey belki de büyük üniversitelerdeki öğretim elemanı yığılmasını azaltma olacaktır. Misal Marmara İstanbul gibi üniversitelerdeki yığılmalardan dolayı insanlar doçentlik aşamalarını geçmiş ve doçent dr kadrosuna hak kazanmış ancak YÖK'ten kadro gelmiyor çünkü o bölümde çok yığılma var öğretim elemanı açısından. Zaten bu geçerli bir sebepti bunu azaltacaklardır en büyük yenilik budur.Yani kimse çıkıp bu bölümde toplam 150 öğrenci var bu bölüme karpuz seçer gibi 2 prof 2 doçent 2 de araştırma görevlisi alın hadi bir tane de benden öğretim görevlisi demeyecek.</p><p></p><p>----güncelleme-----</p><p></p><p>Artı olarak Vahdet hocanın tweetine baktım. Öğrenci sayısına göre alınabilir yazıp altına bu sadece beklenti. Yani vermiş olduğu yeni bir haber yok bizim buraya yazdığımız acaba şöyle mi olacak tarzı soru tümcelerinin farklı bir şekilde yapılandırılmış hali.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tumua, post: 493058, member: 98156"] Yahu norm kadro zaten VAR arkadaşlar. Akademide diğer devlet kurumları gibi sen emekli ol başkasını alalım olayına giremezler, girmezler. Öğrenci sayısı da belirleyici ama MEB'deki kadar görünür değil çünkü akademinin dinamikleri daha farklıdır. Bir öğretim üyesi 12 saatten fazla ders vermeye kalkarsa o bilim insanı değil üniversite öğretmeni olur. Bir de bunun idari görev alanları var. İdari görevde olanlar 12 saatten daha az ders vermekle mükellefler. Şimdi o öğretim üyesi hem bölüm başkanlığı ya da mesela dekan yardımcılığı yapacak hem de kendi bölümünde norm kadrodan dolayı sınırlı sayıda akademisyen olduğu için 12 saat ders mi verecek? YÖK kendine bunu yapmaz zaten. A isimli bölümde 30 öğrenci var diyelim ve aynı bölümde 7 ayrı anabilim dalı var. Bu anabilim dallarının hepsine kadro çıkması lazım bölümün işlemesi için. 30 öğrenciye de 7 hoca düşmez madem sadece öğrenci sayısına bakılıyor. E şimdi nerede bunun Norm kadrosu. Norm kadro zaten işleyen bir durumdu. Yapılacak olan şey belki de büyük üniversitelerdeki öğretim elemanı yığılmasını azaltma olacaktır. Misal Marmara İstanbul gibi üniversitelerdeki yığılmalardan dolayı insanlar doçentlik aşamalarını geçmiş ve doçent dr kadrosuna hak kazanmış ancak YÖK'ten kadro gelmiyor çünkü o bölümde çok yığılma var öğretim elemanı açısından. Zaten bu geçerli bir sebepti bunu azaltacaklardır en büyük yenilik budur.Yani kimse çıkıp bu bölümde toplam 150 öğrenci var bu bölüme karpuz seçer gibi 2 prof 2 doçent 2 de araştırma görevlisi alın hadi bir tane de benden öğretim görevlisi demeyecek. ----güncelleme----- Artı olarak Vahdet hocanın tweetine baktım. Öğrenci sayısına göre alınabilir yazıp altına bu sadece beklenti. Yani vermiş olduğu yeni bir haber yok bizim buraya yazdığımız acaba şöyle mi olacak tarzı soru tümcelerinin farklı bir şekilde yapılandırılmış hali. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...