Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="yasarayanoglu" data-source="post: 492931" data-attributes="member: 103373"><p>Norm kadro yönetmeliği MEB örneği gibi olamaz yükseköğretim kurumlarında. Birincisi tüm üniversiteler özerk ve ayrı kurumlar yani ilk ve orta öğretim kurumları gibi bir bakanlığa bağlı değiller. Bunu belli üniversiteler baz alınarak yapılacak dendiği için söylüyorum. </p><p></p><p>İkincisi her üniversitenin tek tek bölüm bazlı analizi yapılması gerekir uzun yıllar ortalamaları vs dikkate alınması gerekir. Hadi diyelim ki öğrenci ve kontenjan bakımından ölçüm yapılabildi bilim üretimi bakımından ölçüm nasıl yapılacak? Hadi eski üniversiteler için o da halledildi diyelim yeni kurulan üniversiteler için hangi veriler baz alınacak? </p><p></p><p>Bu çalışma yaptım oldu şeklinde yapılacaksa evet 60 değil 30 hatta 15 günde bile biter. Ama gerçek bir çalışma yapılacaksa bu iş değil 60 gün 6 ayda belki tamamlanabilir. O nedenle ben norm kadro yönetmeliğinin bu kadar kısa sürede bitirilebileceğini sanmıyorum.</p><p></p><p><u>(Bu arada Resmi Gazeteye ilan gönderildiğini iddia eden yetkilinin doğru bilgi verdiğinden şüpheliyim. Bunu bizimle paylaşan arkadaşımıza değil sözüm yanlış anlaşılma olmasın.)</u></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yasarayanoglu, post: 492931, member: 103373"] Norm kadro yönetmeliği MEB örneği gibi olamaz yükseköğretim kurumlarında. Birincisi tüm üniversiteler özerk ve ayrı kurumlar yani ilk ve orta öğretim kurumları gibi bir bakanlığa bağlı değiller. Bunu belli üniversiteler baz alınarak yapılacak dendiği için söylüyorum. İkincisi her üniversitenin tek tek bölüm bazlı analizi yapılması gerekir uzun yıllar ortalamaları vs dikkate alınması gerekir. Hadi diyelim ki öğrenci ve kontenjan bakımından ölçüm yapılabildi bilim üretimi bakımından ölçüm nasıl yapılacak? Hadi eski üniversiteler için o da halledildi diyelim yeni kurulan üniversiteler için hangi veriler baz alınacak? Bu çalışma yaptım oldu şeklinde yapılacaksa evet 60 değil 30 hatta 15 günde bile biter. Ama gerçek bir çalışma yapılacaksa bu iş değil 60 gün 6 ayda belki tamamlanabilir. O nedenle ben norm kadro yönetmeliğinin bu kadar kısa sürede bitirilebileceğini sanmıyorum. [U](Bu arada Resmi Gazeteye ilan gönderildiğini iddia eden yetkilinin doğru bilgi verdiğinden şüpheliyim. Bunu bizimle paylaşan arkadaşımıza değil sözüm yanlış anlaşılma olmasın.)[/U] [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...