Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="yasarayanoglu" data-source="post: 491966" data-attributes="member: 103373"><p>Ogulhan bey bakın farkındaysanız burada gerekmedikçe diyaloğa girmiyorum. Evvela "kardeşim" yazmışsınız eyvallah samimiyetiniz için teşekkür ederim ama yaşıt olduğumuzu yahut yaşıma yakın yaşlarda olduğunuzu sanmıyorum. Benim kafamın karışıklığı ile ilgili yorum yapmak yahut buna anlayış göstermek sizin haddiniz değil burada ne kimseye saygısızlık yaptım bugüne kadar ne de gördüm o nedenle yazarken azami dikkat etmenizi en azından benimle iletişimde buna dikkat etmenizi hakkım olduğu için istirham ediyorum başka diyaloglarda ne şekilde hitap ettiğiniz yada yazdığınız beni ilgilendirmez karışmakta haddim değil zaten. </p><p></p><p>Farazi bilgiler ile ilgili yorumunuza gelince Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında "Kamuda personel alımına da dikkat ediyoruz. Emekli olan kadar kişiyi alabiliriz" şeklinde bir açıklama yaptı evet haklısınız. Ancak aklı ve fikri olan herkes bunun devlet kurumlarında çalışan memurlar açısından yapıldığını anlar. Örneğin bir Doçent hoca Prof unvanını almaya hak kazandığında bölümden bir Prof.un emekliliğini mi bekleyecek? Ya da bir Prof. emekli olduğunda yerine yetiştirmek üzere birisi mi alınacak? Araştırma Görevlisi ihtiyacı hasıl olduğunda mevcut Araştırma Görevlisinin emekli olması mı beklenecek? Lafın özü Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama misal Maliyeyi misal SGKyı kapsayabilir ama Yükseköğretim kurumlarını kapsamaz. </p><p></p><p>Tecrübem ile ilgili de kelam etmişsiniz evet tahmininizde haklısınız tecrübesiz değilim bilakis 10 yılı aşkın süredir akademinin içindeyim ve iki farklı (birisi vakıf) yükseköğretim kurumunda tecrübe sahibiyim. Usul ve esaslar ile bölümü olmayan bölüme hoca alınması gibi enteresan bir cümle kurmuşsunuz. Burada açık olmayan bölüme hoca alınması gibi bir şey kastettiğinizi düşünüyorum. Birincisi henüz açılmamış (daha doğrusu öğrenci alamayan)bölüme Öğretim Görevlisi alınır çünkü bölüme öğrenci kabulü için en az 3 öğretim elemanının ilgili bölüm bünyesinde bulunması gerekir. İkincisi benim usul ve esaslardan kastım bugüne kadar ilan ve şartları belirleyen yönetmeliğin halen yürürlükte olmasıdır. Torpil meselesine gelince Rektör atamalarının bizzat Cumhurbaşkanı tarafından yapıldığını bilmiyor olacağınızı zannetmiyorum. Cumhurbaşkanımızın kendi atadığı Rektör için aman bir yanlış yapar diye (siz durdurma CB bilgisi dahilinde dediğiniz için söylüyorum) YÖK'ü devreye sokmamıştır sanırım. Ayrıca şimdi gördüm geçici maddede hata yapılmış gibi bir cümle kurmuşsunuz bunu bir daha düşünün derim.</p><p></p><p><u>Birşeyi eksik yazmışım onu da tamamlayayım üniversiteler sadece öğrenci yetiştirmez bilim üretirler. O nedenle öğretim elemanı sayısı öğrenci sayısıyla kıyaslanamaz..</u></p><p></p><p>Son olarak burada herkes kendi fikrini beyan ediyor (farklı isimlerle forum forum gezip twitterdan gördüklerini birleştirip burada kendi fikri yada yüksek yerlerden duyumu gibi satanları hariç tutuyorum onlar pek çoğumuzun malumu zaten) bende fikirlerimi beyan ettim rica ediyorum hem forumda kalabalık olmaması hem de uzamaması için bu meseleyi karşılıklı atışma şeklinde devam ettirmeyiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yasarayanoglu, post: 491966, member: 103373"] Ogulhan bey bakın farkındaysanız burada gerekmedikçe diyaloğa girmiyorum. Evvela "kardeşim" yazmışsınız eyvallah samimiyetiniz için teşekkür ederim ama yaşıt olduğumuzu yahut yaşıma yakın yaşlarda olduğunuzu sanmıyorum. Benim kafamın karışıklığı ile ilgili yorum yapmak yahut buna anlayış göstermek sizin haddiniz değil burada ne kimseye saygısızlık yaptım bugüne kadar ne de gördüm o nedenle yazarken azami dikkat etmenizi en azından benimle iletişimde buna dikkat etmenizi hakkım olduğu için istirham ediyorum başka diyaloglarda ne şekilde hitap ettiğiniz yada yazdığınız beni ilgilendirmez karışmakta haddim değil zaten. Farazi bilgiler ile ilgili yorumunuza gelince Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında "Kamuda personel alımına da dikkat ediyoruz. Emekli olan kadar kişiyi alabiliriz" şeklinde bir açıklama yaptı evet haklısınız. Ancak aklı ve fikri olan herkes bunun devlet kurumlarında çalışan memurlar açısından yapıldığını anlar. Örneğin bir Doçent hoca Prof unvanını almaya hak kazandığında bölümden bir Prof.un emekliliğini mi bekleyecek? Ya da bir Prof. emekli olduğunda yerine yetiştirmek üzere birisi mi alınacak? Araştırma Görevlisi ihtiyacı hasıl olduğunda mevcut Araştırma Görevlisinin emekli olması mı beklenecek? Lafın özü Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama misal Maliyeyi misal SGKyı kapsayabilir ama Yükseköğretim kurumlarını kapsamaz. Tecrübem ile ilgili de kelam etmişsiniz evet tahmininizde haklısınız tecrübesiz değilim bilakis 10 yılı aşkın süredir akademinin içindeyim ve iki farklı (birisi vakıf) yükseköğretim kurumunda tecrübe sahibiyim. Usul ve esaslar ile bölümü olmayan bölüme hoca alınması gibi enteresan bir cümle kurmuşsunuz. Burada açık olmayan bölüme hoca alınması gibi bir şey kastettiğinizi düşünüyorum. Birincisi henüz açılmamış (daha doğrusu öğrenci alamayan)bölüme Öğretim Görevlisi alınır çünkü bölüme öğrenci kabulü için en az 3 öğretim elemanının ilgili bölüm bünyesinde bulunması gerekir. İkincisi benim usul ve esaslardan kastım bugüne kadar ilan ve şartları belirleyen yönetmeliğin halen yürürlükte olmasıdır. Torpil meselesine gelince Rektör atamalarının bizzat Cumhurbaşkanı tarafından yapıldığını bilmiyor olacağınızı zannetmiyorum. Cumhurbaşkanımızın kendi atadığı Rektör için aman bir yanlış yapar diye (siz durdurma CB bilgisi dahilinde dediğiniz için söylüyorum) YÖK'ü devreye sokmamıştır sanırım. Ayrıca şimdi gördüm geçici maddede hata yapılmış gibi bir cümle kurmuşsunuz bunu bir daha düşünün derim. [U]Birşeyi eksik yazmışım onu da tamamlayayım üniversiteler sadece öğrenci yetiştirmez bilim üretirler. O nedenle öğretim elemanı sayısı öğrenci sayısıyla kıyaslanamaz..[/U] Son olarak burada herkes kendi fikrini beyan ediyor (farklı isimlerle forum forum gezip twitterdan gördüklerini birleştirip burada kendi fikri yada yüksek yerlerden duyumu gibi satanları hariç tutuyorum onlar pek çoğumuzun malumu zaten) bende fikirlerimi beyan ettim rica ediyorum hem forumda kalabalık olmaması hem de uzamaması için bu meseleyi karşılıklı atışma şeklinde devam ettirmeyiniz. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...