Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Hayırlısıolsun" data-source="post: 491879"><p><strong>...</strong></p><p></p><p>Hocam bu açıklama var, evet. Sn. Cumhurbaşkanı ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı böyle bir açıklama yaptı. Ancak bu açıklamayı katı bir şekilde uygularsak öğretim elemanı kadrolarına şöyle bir sonuç mu çıkıyor: Emekli olan öğretim elemanı kadar yerine araştırma görevlisi veya öğretim elemanı alınacak. Böyle bir durum pek mantıklı gelmiyor bana zira bu alımın çok çok az olması anlamına gelir. Ancak şunu da ihmal etmemek gerek, norm kadro uygulamasının ne demek olduğunu ve nasıl uygulandığını akademik camiadaki tecrübeli bir hocama danıştığımda, ihtiyaç kadar personel alınması ve mevcut kadro sayısının olabildiğince mimimize edilmesi anlamına geldiğini ifade etti. Yani yapılan açıklama ile aynı yönde bir amaca hizmet ettiği açık. Bu noktada şuna açıklık getirmek gerekir; alımların eskisi gibi çok sayıda olmayacağı kesin ve fakat çok çok az sayıda bir alım mı olacak, yani bu bir nevi hadi artık ülkece ekonomik bir devrim yapmanın zamanı geldi, kamuya personel alımı ( altyapısı oluşturulmadan ve onca insanın belli bir hedef uğruna onca emeğini hiçe sayarak) yerine size özel sektörün kapılarını sonuna kadar açtık stratejisi mi yoksa yine alımlar devam edecek ama %20 oranında ya da % 30 oranında bir kısıtlamaya gidildi ve öylece norm kadro üzerinden bu alımlar olacak şeklinde bir uygulamaya mı gidilecek? Sizin duyumlarımız , görüşleriniz ne yönde acaba ? ( Yazacağım , belki de öfkemi dökeceğim çok şey var ama şu zor günlerde birbirine yardım etmek isteyen insanları burada görünce ben de duygularımı bir yana koyarak sadece olan durumu netleştirebilmek adına bu soruları sorma gereği duydum.)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hayırlısıolsun, post: 491879"] [b]...[/b] Hocam bu açıklama var, evet. Sn. Cumhurbaşkanı ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı böyle bir açıklama yaptı. Ancak bu açıklamayı katı bir şekilde uygularsak öğretim elemanı kadrolarına şöyle bir sonuç mu çıkıyor: Emekli olan öğretim elemanı kadar yerine araştırma görevlisi veya öğretim elemanı alınacak. Böyle bir durum pek mantıklı gelmiyor bana zira bu alımın çok çok az olması anlamına gelir. Ancak şunu da ihmal etmemek gerek, norm kadro uygulamasının ne demek olduğunu ve nasıl uygulandığını akademik camiadaki tecrübeli bir hocama danıştığımda, ihtiyaç kadar personel alınması ve mevcut kadro sayısının olabildiğince mimimize edilmesi anlamına geldiğini ifade etti. Yani yapılan açıklama ile aynı yönde bir amaca hizmet ettiği açık. Bu noktada şuna açıklık getirmek gerekir; alımların eskisi gibi çok sayıda olmayacağı kesin ve fakat çok çok az sayıda bir alım mı olacak, yani bu bir nevi hadi artık ülkece ekonomik bir devrim yapmanın zamanı geldi, kamuya personel alımı ( altyapısı oluşturulmadan ve onca insanın belli bir hedef uğruna onca emeğini hiçe sayarak) yerine size özel sektörün kapılarını sonuna kadar açtık stratejisi mi yoksa yine alımlar devam edecek ama %20 oranında ya da % 30 oranında bir kısıtlamaya gidildi ve öylece norm kadro üzerinden bu alımlar olacak şeklinde bir uygulamaya mı gidilecek? Sizin duyumlarımız , görüşleriniz ne yönde acaba ? ( Yazacağım , belki de öfkemi dökeceğim çok şey var ama şu zor günlerde birbirine yardım etmek isteyen insanları burada görünce ben de duygularımı bir yana koyarak sadece olan durumu netleştirebilmek adına bu soruları sorma gereği duydum.) [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...