Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="yasarayanoglu" data-source="post: 491216" data-attributes="member: 103373"><p>Atama yetkisinin kurul veya ofislere verileceğini sanmıyorum hem İnsan Kaynakları Ofisinin hem de Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun görev ve yetkileri politika üretmek ve rapor sunmak şeklinde belirlenmiş ama ilan noktasında bir ihtimal İnsan Kaynakları Ofisi kullanılabilir. Umarım bugün yapılacak görüşme hayırlı haberlere vesile olur. Bu arada twitterda Selçuk Üniversitesi Rektörü <span style="color: #545454"><span style="font-family: 'arial'">Prof. Dr. Mustafa Şahin</span></span> birkaç hafta önce bu konuda sorulan bir soruya <strong><em><u>"20 kadar Ar.Gör. kadrosunu ilan için YÖK'e gönderdik ilan izni çıkınca duyuracağız"</u></em></strong> şeklinde cevap vermiş.. (<span style="color: #14171A"><span style="font-family: inherit">https://twitter.com/sahinmu/status/1023635149110632448)</span></span></p><p></p><p></p><p><span style="font-size: 9px"><em><strong>Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu</strong></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><strong></strong><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"><strong>MADDE 24- </strong>(1) Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun görev ve yetkileri şunlardır:</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">a) Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgili politika önerilerinde bulunmak,</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">b) Yükseköğretim strateji ve amaçlarının belirlenmesi ve geliştirilmesi ile ilgili politika önerilerinde bulunmak,</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">c) Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin uygulanmasına yönelik çalışmaları izlemek, ihtiyaç analizi geliştirerek faaliyetlerin geliştirilmesi için politika önerileri oluşturmak,</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">ç) Kalite, eşitlik ve etkililik ilkeleri ile milli ve toplumsal değerlere dayalı bir eğitim sistemi oluşturmak amacıyla politika önerileri geliştirmek,</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">d) Üniversitelerde açılacak fakülte ve bölümlerle ilgili ihtiyaç analizi yaparak stratejik planlamayla ilgili öneriler sunmak,</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">e) Ülkenin işgücü planlamasını dikkate alarak eğitim ve öğretim konusunda politika önerileri oluşturmak,</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">f) Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programlarının uygulanması ile ilgili genel politikaların belirlenmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla çalışmalar yapmak,</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">g) Mesleki ve teknik eğitim programlarının uygulandığı her tür ve derecedeki örgün, yaygın ve çıraklık eğitimi, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlan ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitimin; planlanması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konularında politika önerileri geliştirmek.</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"><strong>(3) İnsan Kaynakları Ofisinin</strong> görevleri şunlardır:</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">a) Türkiye'nin insan kaynakları envanterini çıkartmak ve ihtiyaç duyulan alanlarda yetenek gelişim faaliyetlerini yürütmek,</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">b) Türkiye'nin vizyonu, hedefleri ve öncelikleri doğrultusunda insan kaynağının geliştirilmesini sağlamaya yönelik projeler üretmek,</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">c) Özel yeteneklerin keşfini sağlamak ve yetenek yönetimi projelerini yürütmek.</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">ç) Politika kurullarının öncelediği alanlarda küresel düzeyde insan kaynağının tespitini yaparak milli projelere kazandırılmasını sağlamak,</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">d) Kamuda kariyer yönetimi, performans yönetimi, ve diğer modern insan kaynağı yönetim modellemelerini hayata geçirilmesi için projeler geliştirmek,</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">e) Kamu istihdamında liyakat ve yetkinliğin artırılması için gerekli olan projeler üretmek ve çalışmalar yapmak,</span></span></em></span></p><p><span style="font-size: 9px"><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit"></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-family: inherit">f) Verimliliğin artırılması için insan kaynakları planlamasına yönelik çalışmalar yapmak,</span></span></em></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yasarayanoglu, post: 491216, member: 103373"] Atama yetkisinin kurul veya ofislere verileceğini sanmıyorum hem İnsan Kaynakları Ofisinin hem de Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun görev ve yetkileri politika üretmek ve rapor sunmak şeklinde belirlenmiş ama ilan noktasında bir ihtimal İnsan Kaynakları Ofisi kullanılabilir. Umarım bugün yapılacak görüşme hayırlı haberlere vesile olur. Bu arada twitterda Selçuk Üniversitesi Rektörü [COLOR=#545454][FONT=arial]Prof. Dr. Mustafa Şahin[/FONT][/COLOR] birkaç hafta önce bu konuda sorulan bir soruya [B][I][U]"20 kadar Ar.Gör. kadrosunu ilan için YÖK'e gönderdik ilan izni çıkınca duyuracağız"[/U][/I][/B] şeklinde cevap vermiş.. ([COLOR=#14171A][FONT='inherit']https://twitter.com/sahinmu/status/1023635149110632448)[/FONT][/COLOR] [SIZE=1][I][B]Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu [/B][COLOR=#000000][FONT='inherit'][B]MADDE 24- [/B](1) Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun görev ve yetkileri şunlardır: [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']a) Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgili politika önerilerinde bulunmak, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']b) Yükseköğretim strateji ve amaçlarının belirlenmesi ve geliştirilmesi ile ilgili politika önerilerinde bulunmak, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']c) Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin uygulanmasına yönelik çalışmaları izlemek, ihtiyaç analizi geliştirerek faaliyetlerin geliştirilmesi için politika önerileri oluşturmak, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']ç) Kalite, eşitlik ve etkililik ilkeleri ile milli ve toplumsal değerlere dayalı bir eğitim sistemi oluşturmak amacıyla politika önerileri geliştirmek, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']d) Üniversitelerde açılacak fakülte ve bölümlerle ilgili ihtiyaç analizi yaparak stratejik planlamayla ilgili öneriler sunmak, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']e) Ülkenin işgücü planlamasını dikkate alarak eğitim ve öğretim konusunda politika önerileri oluşturmak, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']f) Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programlarının uygulanması ile ilgili genel politikaların belirlenmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla çalışmalar yapmak, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']g) Mesleki ve teknik eğitim programlarının uygulandığı her tür ve derecedeki örgün, yaygın ve çıraklık eğitimi, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlan ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitimin; planlanması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konularında politika önerileri geliştirmek. [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit'][B](3) İnsan Kaynakları Ofisinin[/B] görevleri şunlardır: [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']a) Türkiye'nin insan kaynakları envanterini çıkartmak ve ihtiyaç duyulan alanlarda yetenek gelişim faaliyetlerini yürütmek, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']b) Türkiye'nin vizyonu, hedefleri ve öncelikleri doğrultusunda insan kaynağının geliştirilmesini sağlamaya yönelik projeler üretmek, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']c) Özel yeteneklerin keşfini sağlamak ve yetenek yönetimi projelerini yürütmek. [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']ç) Politika kurullarının öncelediği alanlarda küresel düzeyde insan kaynağının tespitini yaparak milli projelere kazandırılmasını sağlamak, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']d) Kamuda kariyer yönetimi, performans yönetimi, ve diğer modern insan kaynağı yönetim modellemelerini hayata geçirilmesi için projeler geliştirmek, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']e) Kamu istihdamında liyakat ve yetkinliğin artırılması için gerekli olan projeler üretmek ve çalışmalar yapmak, [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT='inherit']f) Verimliliğin artırılması için insan kaynakları planlamasına yönelik çalışmalar yapmak,[/FONT][/COLOR][/I][/SIZE] [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...