Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="yasarayanoglu" data-source="post: 490740" data-attributes="member: 103373"><p>Değerli hocam ilgili metin oldukça amatörce hazırlanmış, şöyle ki öğretim elemanı ile öğretim üyesi farklı şeylerdir, öğretim üyeleri "2547 sayılı Kanun" ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"ne göre atanırlar (ilgili kanun ve yönetmelik halen yürürlükte). </p><p></p><p>Metinde bahsi geçen ve yürürlükten kaldırılan "78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesi" öğretim elemanı kadrolarında kullanım iznini kapsıyor. "2 No.lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"nde bundan böyle izinlerin (Öğretim Elemanı) Cumhurbaşkanlığınca verileceği düzenlenmiş, yukarıda yazığım madde ile de "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin" (Halen yürürlükte) ilan ile ilgili 8.maddesinde 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye yapılan atfın 2.nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine yapılmış sayılacağı açıkça belirtilmiş.</p><p></p><p>Benim gördüğüm kadarıyla öğretim üyelerinin ilan ve atamalarına engel bir durum söz konusu değil. Kaldı ki bu saydığım hükümler çerçevesinde öğretim elemanı kadroları ile de ilgili bir yasal boşluk kalmamış.</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p></p><p></p><p>Hocam hatta daha önce görmediğim kadar yüksek sayılarda daha bugün Ankara Üniversitesi 47, Kocaeli Üniversitesi 33 öğretim üyesi alım ilanı yayınlamış.</p><p></p><p></p><p></p><p>Tüm arkadaşlarımdan hepimizin adına rica ediyorum hemen hemen hepimiz bir umutla bekleyiş içerisindeyiz ve buradan başka 2 satır birşeyler okuyabildiğimiz bir mecra maalesef yok. Bu nedenle lütfen emin olmadığımız hiçbirşeyi net bilgi şeklinde paylaşmayalım en azından duyum, öngörü, tahmin vs gibi paylaşımımız hakkında bilgi verelim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yasarayanoglu, post: 490740, member: 103373"] Değerli hocam ilgili metin oldukça amatörce hazırlanmış, şöyle ki öğretim elemanı ile öğretim üyesi farklı şeylerdir, öğretim üyeleri "2547 sayılı Kanun" ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"ne göre atanırlar (ilgili kanun ve yönetmelik halen yürürlükte). Metinde bahsi geçen ve yürürlükten kaldırılan "78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesi" öğretim elemanı kadrolarında kullanım iznini kapsıyor. "2 No.lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"nde bundan böyle izinlerin (Öğretim Elemanı) Cumhurbaşkanlığınca verileceği düzenlenmiş, yukarıda yazığım madde ile de "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin" (Halen yürürlükte) ilan ile ilgili 8.maddesinde 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye yapılan atfın 2.nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine yapılmış sayılacağı açıkça belirtilmiş. Benim gördüğüm kadarıyla öğretim üyelerinin ilan ve atamalarına engel bir durum söz konusu değil. Kaldı ki bu saydığım hükümler çerçevesinde öğretim elemanı kadroları ile de ilgili bir yasal boşluk kalmamış. [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] Hocam hatta daha önce görmediğim kadar yüksek sayılarda daha bugün Ankara Üniversitesi 47, Kocaeli Üniversitesi 33 öğretim üyesi alım ilanı yayınlamış. Tüm arkadaşlarımdan hepimizin adına rica ediyorum hemen hemen hepimiz bir umutla bekleyiş içerisindeyiz ve buradan başka 2 satır birşeyler okuyabildiğimiz bir mecra maalesef yok. Bu nedenle lütfen emin olmadığımız hiçbirşeyi net bilgi şeklinde paylaşmayalım en azından duyum, öngörü, tahmin vs gibi paylaşımımız hakkında bilgi verelim. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...