Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="tumua" data-source="post: 490662" data-attributes="member: 98156"><p>Evet ben de bunu düşünüyorum. Vakıf üniversiteleri dahi olsa YÖK'ten bir şekilde izin çıkartmaları gerekiyor. Devlet üniversitesi çalışanı ile aynı hak hukuka sahip olmasalar dahi yükseköğretimi yönetmek ve dengelemek adına YÖK'ten izin almalılar. Bu süreçte YÖK kadro izni vermediğine göre nasıl alım yapacaklar anlaşılır değil. Ya da kadro lanlarının bu hafta serbest kalacağı bilgisi yavaştan netlik kazanıyor mu?</p><p></p><p>Kadro izinleri serbest bırakılsa bir şekilde hükmünü belgesini vesairesini görürdük ancak varsayalım ki üniversitelere kadro konusunda izin gitti. Vakıf üniversiteleri şimdiden açmaya başlarlar çünkü bir çoğunun personel daire başkanlığı özel sektör gibi çalışmakta yani haftaya bayram olması ve resmi tatil olması 2 haftalık ilan başvuru süresine engel değil vakıf üniversiteleri için. Ancak devlet üniversiteleri bu haftadan ilana çıkmaya başlasa devlet ünileri için bu engel teşkil eder. normalde 2 haftalık başvuru süresinin resmi tatilden dolayı 1 haftadan daha kısa olacağı için devlet üniversiteleri bayramdan sonraki haftayı bekleyebilir. Bu sebeple devlet ünileri bayramdan sonraya atar mevzuat genelde böyle işler. Ancak en başta dediğim gibi bu sadece bir varsayım kadro ilanları serbest kalsaydı haberimiz kesinlikle olurdu diye düşünüyorum bu şekilde el altından ünilere izin verilir mi ki?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tumua, post: 490662, member: 98156"] Evet ben de bunu düşünüyorum. Vakıf üniversiteleri dahi olsa YÖK'ten bir şekilde izin çıkartmaları gerekiyor. Devlet üniversitesi çalışanı ile aynı hak hukuka sahip olmasalar dahi yükseköğretimi yönetmek ve dengelemek adına YÖK'ten izin almalılar. Bu süreçte YÖK kadro izni vermediğine göre nasıl alım yapacaklar anlaşılır değil. Ya da kadro lanlarının bu hafta serbest kalacağı bilgisi yavaştan netlik kazanıyor mu? Kadro izinleri serbest bırakılsa bir şekilde hükmünü belgesini vesairesini görürdük ancak varsayalım ki üniversitelere kadro konusunda izin gitti. Vakıf üniversiteleri şimdiden açmaya başlarlar çünkü bir çoğunun personel daire başkanlığı özel sektör gibi çalışmakta yani haftaya bayram olması ve resmi tatil olması 2 haftalık ilan başvuru süresine engel değil vakıf üniversiteleri için. Ancak devlet üniversiteleri bu haftadan ilana çıkmaya başlasa devlet ünileri için bu engel teşkil eder. normalde 2 haftalık başvuru süresinin resmi tatilden dolayı 1 haftadan daha kısa olacağı için devlet üniversiteleri bayramdan sonraki haftayı bekleyebilir. Bu sebeple devlet ünileri bayramdan sonraya atar mevzuat genelde böyle işler. Ancak en başta dediğim gibi bu sadece bir varsayım kadro ilanları serbest kalsaydı haberimiz kesinlikle olurdu diye düşünüyorum bu şekilde el altından ünilere izin verilir mi ki? [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...