Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ottoman25" data-source="post: 490495" data-attributes="member: 102654"><p>Sanırım artık en küçük bir haber üzerine tedirginliğimiz hat saf'a da hepimizin. KPSS ile alım yapılacağını sanmıyorum ( yani düşünmek dahi istemiyorum) Böyle bir durum söz konusu olsa bunu sistemin yürürlüğe geçmesinden çok önce bildirmeleri gerekirdi ki şayet birçok insan sırf ales puanını yükseltmek için aylarını yıllarını heba edip dişini tırnağına takıp çalışıyor. Bir diğer husus eğer kpss ile atanacak ise bunun akademik anlamda mesleki yeterliliğini nasıl ölçebilecek bunu da düşünmek gerek. ( Üniversitelerin yaptığı mesleki torpil sınavından bahsetmiyorum.) Şöyle birşey muhtemel olur mu acaba; akademik anlamda atanma koşulları dil puanı+ales+linsas agnosu+ ve MEB tabanlı alan sınavları (katsayıları tartışılabilir elbette). Bu da şu şekilde olabileceği kanısındayım: Üniversitelerin spesifik bilim kolları olarak kadro talebi bulunmak yerine A.B.D tabanlı istemlerde bulunması ve MEB in mülakatsız ales gibi yds gibi alan sınavı icra etmesi ile mümkün olur heralde. Bizlerede YÖK veya MEB tarafından duyurulan ilanlara sadece online olarak başvurmak kalır. Puan sıralaması kiminse kadro onun olur. Aslan payı aslanın olur vs. Tabi sadece küçük bir ütopya bu . Daha detaylı bir çalışma yapılabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ottoman25, post: 490495, member: 102654"] Sanırım artık en küçük bir haber üzerine tedirginliğimiz hat saf'a da hepimizin. KPSS ile alım yapılacağını sanmıyorum ( yani düşünmek dahi istemiyorum) Böyle bir durum söz konusu olsa bunu sistemin yürürlüğe geçmesinden çok önce bildirmeleri gerekirdi ki şayet birçok insan sırf ales puanını yükseltmek için aylarını yıllarını heba edip dişini tırnağına takıp çalışıyor. Bir diğer husus eğer kpss ile atanacak ise bunun akademik anlamda mesleki yeterliliğini nasıl ölçebilecek bunu da düşünmek gerek. ( Üniversitelerin yaptığı mesleki torpil sınavından bahsetmiyorum.) Şöyle birşey muhtemel olur mu acaba; akademik anlamda atanma koşulları dil puanı+ales+linsas agnosu+ ve MEB tabanlı alan sınavları (katsayıları tartışılabilir elbette). Bu da şu şekilde olabileceği kanısındayım: Üniversitelerin spesifik bilim kolları olarak kadro talebi bulunmak yerine A.B.D tabanlı istemlerde bulunması ve MEB in mülakatsız ales gibi yds gibi alan sınavı icra etmesi ile mümkün olur heralde. Bizlerede YÖK veya MEB tarafından duyurulan ilanlara sadece online olarak başvurmak kalır. Puan sıralaması kiminse kadro onun olur. Aslan payı aslanın olur vs. Tabi sadece küçük bir ütopya bu . Daha detaylı bir çalışma yapılabilir. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...