Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="tumua" data-source="post: 490494" data-attributes="member: 98156"><p>Dogru kontrol sadece mebin elinde degil. Arkadaslar ben aslinda sistemin cok da degisecegini dusunmuyorum. Akademiye alimlarda merkezi sinav duydugum en abuk sey. Biz her ne kadar torpil diyerek sikayet etsek de akademide hepimizin bildigi gibi usta cirak iliskisi var. Hicbir ogretim uyesi kiytirik bir merkezi sinavi gecti diye tanimadigi insani universitesine asistan ya da ogr gor olarak almaz hele ogr uyesi olarak hic almaz. Olursa da gostermelik bir sinav olur okullara da mulakat hakki verilir mulakatta yine hakedenler tepetaklak edilip istenilen ogrenci alinir. Bunu oyp zamaninda yasadik. Oyp neden kaldirildi cunku buyuk universiteler ben tanimadigim insani sadece ales puani iyi diye asistan olarak okuluma almam dedikleri icin sistem islemedi. Dusunun ustelik oyp gecici kadroydu ki gecici kadroya bile hayir dedi bazi universiteler ve oypnin kaldirilma gerekceleri arasinda bu acik acik belirtildi zaten. Ki dusunun Yokun en istikrarli donemleri yasaniyordu oyp boyunca ona ragmen universitelere soz geciremeyip bitirdiler programi. Merkezi sinavin olacagina olsa da isleyecegine inanmiyorum merkezi sinav universitelerin yaptigi bilimsel sinavlardab farkli olmayacak mulakatta yine istenilen alinacak. Ki ben bu kadar koklu degisiklik bile beklemiyorum. YOKun ilgili kalemi ya da burosu MEBe gececek tum olacak olan bu bana kalirsa. Yani kisacasi merkezi bir sinav olmayacak bana sorarsaniz ilk basta buna universiteler karsi cikacak cunku ozerklik haklari ihlal ediliyor boylece. Olursa da uzun bir sure gecis donemi yapilir diye dusunuyorum. Ki olsa da mulakat verilecek okullara ver degisen bir sey olmayacak</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tumua, post: 490494, member: 98156"] Dogru kontrol sadece mebin elinde degil. Arkadaslar ben aslinda sistemin cok da degisecegini dusunmuyorum. Akademiye alimlarda merkezi sinav duydugum en abuk sey. Biz her ne kadar torpil diyerek sikayet etsek de akademide hepimizin bildigi gibi usta cirak iliskisi var. Hicbir ogretim uyesi kiytirik bir merkezi sinavi gecti diye tanimadigi insani universitesine asistan ya da ogr gor olarak almaz hele ogr uyesi olarak hic almaz. Olursa da gostermelik bir sinav olur okullara da mulakat hakki verilir mulakatta yine hakedenler tepetaklak edilip istenilen ogrenci alinir. Bunu oyp zamaninda yasadik. Oyp neden kaldirildi cunku buyuk universiteler ben tanimadigim insani sadece ales puani iyi diye asistan olarak okuluma almam dedikleri icin sistem islemedi. Dusunun ustelik oyp gecici kadroydu ki gecici kadroya bile hayir dedi bazi universiteler ve oypnin kaldirilma gerekceleri arasinda bu acik acik belirtildi zaten. Ki dusunun Yokun en istikrarli donemleri yasaniyordu oyp boyunca ona ragmen universitelere soz geciremeyip bitirdiler programi. Merkezi sinavin olacagina olsa da isleyecegine inanmiyorum merkezi sinav universitelerin yaptigi bilimsel sinavlardab farkli olmayacak mulakatta yine istenilen alinacak. Ki ben bu kadar koklu degisiklik bile beklemiyorum. YOKun ilgili kalemi ya da burosu MEBe gececek tum olacak olan bu bana kalirsa. Yani kisacasi merkezi bir sinav olmayacak bana sorarsaniz ilk basta buna universiteler karsi cikacak cunku ozerklik haklari ihlal ediliyor boylece. Olursa da uzun bir sure gecis donemi yapilir diye dusunuyorum. Ki olsa da mulakat verilecek okullara ver degisen bir sey olmayacak [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...