Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
YLSY - Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Bursu
YLSY Hakkında Sorularınız ve Cevapları
YLSY'de Anabilim Dalı Sorunu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ch.accepted" data-source="post: 218970"><p>YLSY'de durum nasıl bilmiyorum ama maalesef ÖYP'de özellikle de özel üniversitelerde açılmış bazı bölümlerde bu tip sıkıntıların olduğuna tanık oldum. Özel üniversiteler maalesef bölüm açarken biraz başına buruk davranıyorlar. Buna en güzel örnek bence Koç Üniversitesi'nde eğitim verilen Kimya-Biyoloji Mühendisliği'dir. Bölüm Türkiye'de tek bu arkadaşların mezuniyetten sonra iş bulma ihtimali özel sektör için yüksek ancak işte konu böyle akademisyenliğe falan gelince sıkıntı oluyor. Bu arkadaşların mesela Kimya Mühendisliği kadrolarına başvurma şansı yok, oysa bir kimya mühendisinden ekstra olarak biyoloji konularına da hakimler. Bu örnekler çoğaltılabilir. Özel üniversiteler neden bunu yapıyor onu da bilmiyorum. Neden böyle sıradışı isim konma gereği duyuluyor, mesela bir özel üniversitede de endüstri ürünleri tasarımı mühendisliği görmüştüm. Diğer tüm üniversitelerde endüstri ürünleri tasarımı olarak geçiyor bölüm. Oradan mezun olacak arkadaşa bu konularda yine sıkıntı doğacak.</p><p></p><p>Kısacası bölümünüz sadece 3-4 üniversitede okutulan bir bölümse maalesef derdinizi anlatmanız zor olacak. Dediğiniz gibi belki diğerlerinden artılarınız vardır belki çok daha kapsamlı eğitim almışsnızdır ama prosedür ülkesinde yaşadığımız için durum bundan ibaret.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ch.accepted, post: 218970"] YLSY'de durum nasıl bilmiyorum ama maalesef ÖYP'de özellikle de özel üniversitelerde açılmış bazı bölümlerde bu tip sıkıntıların olduğuna tanık oldum. Özel üniversiteler maalesef bölüm açarken biraz başına buruk davranıyorlar. Buna en güzel örnek bence Koç Üniversitesi'nde eğitim verilen Kimya-Biyoloji Mühendisliği'dir. Bölüm Türkiye'de tek bu arkadaşların mezuniyetten sonra iş bulma ihtimali özel sektör için yüksek ancak işte konu böyle akademisyenliğe falan gelince sıkıntı oluyor. Bu arkadaşların mesela Kimya Mühendisliği kadrolarına başvurma şansı yok, oysa bir kimya mühendisinden ekstra olarak biyoloji konularına da hakimler. Bu örnekler çoğaltılabilir. Özel üniversiteler neden bunu yapıyor onu da bilmiyorum. Neden böyle sıradışı isim konma gereği duyuluyor, mesela bir özel üniversitede de endüstri ürünleri tasarımı mühendisliği görmüştüm. Diğer tüm üniversitelerde endüstri ürünleri tasarımı olarak geçiyor bölüm. Oradan mezun olacak arkadaşa bu konularda yine sıkıntı doğacak. Kısacası bölümünüz sadece 3-4 üniversitede okutulan bir bölümse maalesef derdinizi anlatmanız zor olacak. Dediğiniz gibi belki diğerlerinden artılarınız vardır belki çok daha kapsamlı eğitim almışsnızdır ama prosedür ülkesinde yaşadığımız için durum bundan ibaret. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
YLSY - Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Bursu
YLSY Hakkında Sorularınız ve Cevapları
YLSY'de Anabilim Dalı Sorunu