Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
YLSY - Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Bursu
YLSY Hakkında Genel Bilgiler
YLSY Sıkça Sorulan Sorular
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="sahingurcay" data-source="post: 322313" data-attributes="member: 36612"><p>Merhaba arkadaşlar,</p><p></p><p>Daha önce de sorulmuş ama net bir cevaba rastlamadığım için tekrar sorayım istedim. Hem belki benim gibi bunu merak eden insanların da yararına olur.</p><p></p><p>1-) Üniversiteler adına bu bursu kazanan kişiler yurt dışında doktorayı da bitirmek zorunda mı? Yoksa sadece yüksek lisansı bitirip dönebiliyor mu?</p><p></p><p>2-) Eğer sadece yüksek lisansı bitirip dönme gibi bir opsiyon söz konusuysa, döndükten sonraki süreç nasıl işliyor?</p><p></p><p> Örneğin; ben bu alımlarda uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi grubuna başvurdum ve mülakata çağrıldım. Diyelim ki mülakattan sonra o grubun içerisinde yer alan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi alanı adına burslu gönderilmeye hak kazandım. Listede olan ülkelerden birine gidip yüksek lisansımı öngörülen sürede tamamladım ve döndüm. Bu aşamadan sonraki süreç nasıl işliyor?</p><p></p><p>3-) Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı'na 33/a maddesi kapsamında ve yurt dışında geçirdiğim sürenin iki katı kadar zorunlu çalışma yükümlülüğü ile - örneğin 2 yıl yüksek lisans yapıp geldiysem 4 yıl olmak üzere - atanmam gerçekleşiyor mu?</p><p></p><p>4-) Prosedür bu şekilde ise, buna aykırı bir durum gelişebiliyor mu? Örneğin; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin beni kabul etmeme ve zorunlu hizmetimi MEB'de yerine getirme gibi bir durum oluşabiliyor mu?</p><p></p><p>5-) Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne 33/a ile yüksek lisanstan sonra döndüm diyelim. Artık MEB bursiyerliği ile olan ilgim zorunlu çalışma yükümlülüğüm hariç tamamen kesiliyor mu?</p><p></p><p> Örneğin; ilgili üniversiteye 33/a ile atandıktan sonra MEB doktoramla ilgili sürece herhangi bir şekilde müdahil oluyor mu? Yoksa o sadece ilgili üniversite ve benim aramda halletmem gereken normal sürecine mi dönüyor?</p><p></p><p>Bu maddeler benim için, ve eminim ki aramızda birçoğumuz için oldukça önemli maddeler. Bilgisi olan arkadaşlar her biri hakkında bizi aydınlatırsa çok makbule geçer.</p><p></p><p>Cevaplar için şimdiden teşekkürler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sahingurcay, post: 322313, member: 36612"] Merhaba arkadaşlar, Daha önce de sorulmuş ama net bir cevaba rastlamadığım için tekrar sorayım istedim. Hem belki benim gibi bunu merak eden insanların da yararına olur. 1-) Üniversiteler adına bu bursu kazanan kişiler yurt dışında doktorayı da bitirmek zorunda mı? Yoksa sadece yüksek lisansı bitirip dönebiliyor mu? 2-) Eğer sadece yüksek lisansı bitirip dönme gibi bir opsiyon söz konusuysa, döndükten sonraki süreç nasıl işliyor? Örneğin; ben bu alımlarda uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi grubuna başvurdum ve mülakata çağrıldım. Diyelim ki mülakattan sonra o grubun içerisinde yer alan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi alanı adına burslu gönderilmeye hak kazandım. Listede olan ülkelerden birine gidip yüksek lisansımı öngörülen sürede tamamladım ve döndüm. Bu aşamadan sonraki süreç nasıl işliyor? 3-) Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı'na 33/a maddesi kapsamında ve yurt dışında geçirdiğim sürenin iki katı kadar zorunlu çalışma yükümlülüğü ile - örneğin 2 yıl yüksek lisans yapıp geldiysem 4 yıl olmak üzere - atanmam gerçekleşiyor mu? 4-) Prosedür bu şekilde ise, buna aykırı bir durum gelişebiliyor mu? Örneğin; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin beni kabul etmeme ve zorunlu hizmetimi MEB'de yerine getirme gibi bir durum oluşabiliyor mu? 5-) Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne 33/a ile yüksek lisanstan sonra döndüm diyelim. Artık MEB bursiyerliği ile olan ilgim zorunlu çalışma yükümlülüğüm hariç tamamen kesiliyor mu? Örneğin; ilgili üniversiteye 33/a ile atandıktan sonra MEB doktoramla ilgili sürece herhangi bir şekilde müdahil oluyor mu? Yoksa o sadece ilgili üniversite ve benim aramda halletmem gereken normal sürecine mi dönüyor? Bu maddeler benim için, ve eminim ki aramızda birçoğumuz için oldukça önemli maddeler. Bilgisi olan arkadaşlar her biri hakkında bizi aydınlatırsa çok makbule geçer. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
YLSY - Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Bursu
YLSY Hakkında Genel Bilgiler
YLSY Sıkça Sorulan Sorular