YLSY Kadro Nasıl Açılıyor !!!

Renac

Öğrenci
Arkadaşlar bu kurumların belirlediği bölümleri ve kadroları kim belirliyor? ve bu üniversiteler neye göre açıyor kadro ihtiyaca göre mi ?bunun yasal bir yolu var mı eğer var ise üniversitem de ki hocalar bir şekilde başvuracak bölümün kadrosu açılması için yardımlarınız için teşekkürler.

bluecat

Öğrenci
Onu da bir kılıfa uydururuz demek istemiş arkadaş kısaca :) Ankara mülakat falan vız gelir :))

biz ne ara bu kadar art niyetli bir hale geldik? bazı bölümler için ylsy'de hiç kadro açılmıyor, arkadaş kendi alanından üniversitelerin veya kurumların nasıl kadro talebinde bulunduğunu sormuş. böyle bir burs programından bihaber pek çok kurum var ve hocaların gerekli bölüm için nasıl kadro açıldığını bilmemesi de çok normal. hemen linç girişiminde bulunmayın, o kişinin yerine koyun kendinizi...

Ylsy için bildiğim kadarıyla haziran ayında kurumlara ve üniversitelere kadro talebi için çağrı yapıldı. Toplanan talepler Meb tarafından incelendikten sonra kontenjan sayısı kadar kadronun hangi alanlarda ve hangi kurumlara açılacağına karar verilmiştir. Yani 2014 alımları için kontenjanlar bellidir. 2015 alımlarının çağrısı da muhtemelen yine mayıs veya haziran ayında yapılır diye tahmin ediyorum.

Renac

Öğrenci
Onu da bir kılıfa uydururuz demek istemiş arkadaş kısaca :) Ankara mülakat falan vız gelir :))

Hocam kişi kendinden bilir işi diyeceğim ama bir iş bildiğinden dolayı yazmadığın çok belli, ayrıca benim bölümüm açılmıyor ve ben bunu forumda sürekli dile getiriyorum ve bölümümden de alım olmasını istediğim için hocalarıma danıştım, onlarda boyle bir şey varsa bizde başvuralım dediler ama senin bu zihniyetin ve senin gibiler yüzünden memleket bir adım dahi ileri gidemiyor.Kim ne düşünürse düşünsün benim için önemli degil.Ama az biraz mantıklı olsun düşündükleriniz.Öyle misafir nicki ile gelip yorum yapmakla olmuyor malesef.Biraz cesaret lütfen.

- - - Güncellendi - - -

biz ne ara bu kadar art niyetli bir hale geldik? bazı bölümler için ylsy'de hiç kadro açılmıyor, arkadaş kendi alanından üniversitelerin veya kurumların nasıl kadro talebinde bulunduğunu sormuş. böyle bir burs programından bihaber pek çok kurum var ve hocaların gerekli bölüm için nasıl kadro açıldığını bilmemesi de çok normal. hemen linç girişiminde bulunmayın, o kişinin yerine koyun kendinizi...

Ylsy için bildiğim kadarıyla haziran ayında kurumlara ve üniversitelere kadro talebi için çağrı yapıldı. Toplanan talepler Meb tarafından incelendikten sonra kontenjan sayısı kadar kadronun hangi alanlarda ve hangi kurumlara açılacağına karar verilmiştir. Yani 2014 alımları için kontenjanlar bellidir. 2015 alımlarının çağrısı da muhtemelen yine mayıs veya haziran ayında yapılır diye tahmin ediyorum.

Hocam teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için.

Son düzenleme:

ceonaksoy

Öğrenci
arkadaşlar nedir bu ylsy süreç nasıl ilerliyor ales yds sınav neler oluyor bilgilendirecek arkadaşlar hocalar? şimdideb telekkürler