Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
YLSY - Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Bursu
YLSY Hakkında Genel Bilgiler
YLSY de Mülakatta Sorulan Sorular
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Lawyert" data-source="post: 387801" data-attributes="member: 83099"><p>Merhaba arkadaşlar,</p><p></p><p>Dün 3. komisyonda hukuk mülakatına girdim . Gerçek anlamda çok uzun süren bir mülakat süreciydi. Saat 1.30 da başlayan mülakatta sıra bana 7.30 civarı geldi ki bu da insanı bir hayli hem manen hem bedenen hem zihnen yoruyor( bizim komisyonda mülakata gircek toplam 17 kişi vardı. ben de 15. sıradaydım). Neyse mülakatta sorulan soruları, mülakatın konseptini kabataslak ifade edeyim. Öncelikle mülakata girdiğinizde her mülakatta olduğu gibi kendinizi tanıtıyorsunuz. Ben kendimi tanıtırken yüksek lisansta hangi dersleri aldığımdan tez konumdan vs. bahsettim. Bu sebepten aldığım derslere ve tez konuma ilişkin bazı sorular sordular. "PMF yaşam tablosu hakkında ne düşünüyorsunuz?", "TİB hakkında ne düşünüyorsunuz", "Türkiye'deki maden kazaları hakkında ne düşünüyorsunuz?" gibi sorular geldi. Sorular çok zorlayıcı değildi diyebilirim ama bilemediğim bazı sorularda oldu. Tabi soruyu sorduktan sonra size düşünmeniz için çok bir mühlet tanımıyorlar hemen başka bir soru soruyorlar ve bu da insanı oldukça yoruyor ve kafanızı toparlamanızı zorlaştırıyor ve neticesinde bildiğin soruyu bile cevaplayamayabiliyorsunuz . </p><p></p><p>Bununla birlikte cv de yazdığınız her şey çok önemli. Mesela hobilerinize yazdığınız şeyler gerçekten de büyük önem arz ediyor. Hakim olmadığınız bir alana ilişkin hadi şunu da yazıyım gibisinden bir şey yazarsanız buradan size çok yüklenebiliyorlar. Ben sanat musikisi dinlediğimi musiki makamlarıyla ilgilendiğimi yazmıştım. Bunlara ilişkin en azından 7-8 tane sorular sordular ve soruların bir kısmı çok basit olabilirken çok uç sorular da sorabiliyorlar. Mesela "dini musikisinde en önemli eser nedir?", "makamları birbirinden ayıran unsurlar nelerdir" gibisinden sorular geldi. Bununla birlikte "Sıddık sami onar'ın sanat alanında yazdığı bir eser var o ne?" diye bir soru geldi ki apışıp kaldım. Hasılı sorulardan kimisini cevapladım kimisini bilmiyorum diye es geçtim. Belki kolay belki zor belki göreceli sorulardır ama sonuçta ben hukukçuyum ve bu şekilde soru sormaları çok tuhafıma gitti. Ticaret hukuku hocası ticaret alanında ne kadar bilgin var diye sorunca bende çok iyi değilim üzerinde çalışmadığım bir alan dedim. Öyle olunca o alandan soru sormadılar ve teşekkür ederiz hakkınızda hayırlısı olsun diyerek mülakatı bitirdiler. Ayrıca öğrendiğim kadarıyla bir komisyona her gün farklı hoca geliyormuş. Bu nokta da 3. komisyona giripte farklı durumlarla karşılaşan arkadaşlar olabilir. </p><p></p><p>Söyleyeceklerim kabataslak bunlar. Umarım faydalı olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lawyert, post: 387801, member: 83099"] Merhaba arkadaşlar, Dün 3. komisyonda hukuk mülakatına girdim . Gerçek anlamda çok uzun süren bir mülakat süreciydi. Saat 1.30 da başlayan mülakatta sıra bana 7.30 civarı geldi ki bu da insanı bir hayli hem manen hem bedenen hem zihnen yoruyor( bizim komisyonda mülakata gircek toplam 17 kişi vardı. ben de 15. sıradaydım). Neyse mülakatta sorulan soruları, mülakatın konseptini kabataslak ifade edeyim. Öncelikle mülakata girdiğinizde her mülakatta olduğu gibi kendinizi tanıtıyorsunuz. Ben kendimi tanıtırken yüksek lisansta hangi dersleri aldığımdan tez konumdan vs. bahsettim. Bu sebepten aldığım derslere ve tez konuma ilişkin bazı sorular sordular. "PMF yaşam tablosu hakkında ne düşünüyorsunuz?", "TİB hakkında ne düşünüyorsunuz", "Türkiye'deki maden kazaları hakkında ne düşünüyorsunuz?" gibi sorular geldi. Sorular çok zorlayıcı değildi diyebilirim ama bilemediğim bazı sorularda oldu. Tabi soruyu sorduktan sonra size düşünmeniz için çok bir mühlet tanımıyorlar hemen başka bir soru soruyorlar ve bu da insanı oldukça yoruyor ve kafanızı toparlamanızı zorlaştırıyor ve neticesinde bildiğin soruyu bile cevaplayamayabiliyorsunuz . Bununla birlikte cv de yazdığınız her şey çok önemli. Mesela hobilerinize yazdığınız şeyler gerçekten de büyük önem arz ediyor. Hakim olmadığınız bir alana ilişkin hadi şunu da yazıyım gibisinden bir şey yazarsanız buradan size çok yüklenebiliyorlar. Ben sanat musikisi dinlediğimi musiki makamlarıyla ilgilendiğimi yazmıştım. Bunlara ilişkin en azından 7-8 tane sorular sordular ve soruların bir kısmı çok basit olabilirken çok uç sorular da sorabiliyorlar. Mesela "dini musikisinde en önemli eser nedir?", "makamları birbirinden ayıran unsurlar nelerdir" gibisinden sorular geldi. Bununla birlikte "Sıddık sami onar'ın sanat alanında yazdığı bir eser var o ne?" diye bir soru geldi ki apışıp kaldım. Hasılı sorulardan kimisini cevapladım kimisini bilmiyorum diye es geçtim. Belki kolay belki zor belki göreceli sorulardır ama sonuçta ben hukukçuyum ve bu şekilde soru sormaları çok tuhafıma gitti. Ticaret hukuku hocası ticaret alanında ne kadar bilgin var diye sorunca bende çok iyi değilim üzerinde çalışmadığım bir alan dedim. Öyle olunca o alandan soru sormadılar ve teşekkür ederiz hakkınızda hayırlısı olsun diyerek mülakatı bitirdiler. Ayrıca öğrendiğim kadarıyla bir komisyona her gün farklı hoca geliyormuş. Bu nokta da 3. komisyona giripte farklı durumlarla karşılaşan arkadaşlar olabilir. Söyleyeceklerim kabataslak bunlar. Umarım faydalı olur. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
YLSY - Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Bursu
YLSY Hakkında Genel Bilgiler
YLSY de Mülakatta Sorulan Sorular