Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
YLSY - Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Bursu
YLSY Hakkında Genel Bilgiler
YLSY de Mülakatta Sorulan Sorular
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="MisafirENgineer" data-source="post: 387788"><p>Merhaba,</p><p>2014 Aralık'ta girmiştim bende hatırladığım kadarıyla yazmak istiyorum.</p><p>Enerji'nin bi dalından girmiştim.</p><p></p><p>İlk önce kendimi tanıtmamı istediler. Zannımca diksiyon veya jest mimiklerimi ölçüyorlardı . Çünkü bitirdikten sonra buraya gelen en rahat aday sizsiniz diye bir yorum aldım. Çünkü halıhazırda kadrom vardı ve kazanamasamda sorun olmaz düşüncesiyle gittiğimden dolayı rahattım.</p><p>Mülakata başlayabiliriz dedikten sonra </p><p>1-İki kitap ismi söylediler. Yazarlarını ve neyi anlattığını sordular . Malesef bilmiyorum dedim.</p><p>2-Fizik nobel ödülünü bu sene hangi konuya verdiler diye bir soru geldi. Cevap malesef bilmiyorum.</p><p>3-Gündemde neler oluyor. Bir iki bahsedermisiniz Cevap= bir iki siyasi, teknolojik, sportif haber.</p><p>4- Neler okursunuz . Cevap = Genelde makale , gazete televizyon izlemem.</p><p>5- Hangi dergileri takip edersiniz. 2 tane hakemli dergi söylermisiniz. Cevap= (Tam hatırlamıyorum) IEEE, bişeyler bişeyler.</p><p>6- En iyi hangi alanı biliyorsunuz. Cevap= Elektrik makinaları, Yenilenebilir Enerji.</p><p>7- Bir çeşit makina sordu basit bişeydi .(Asenkron makina olabilir) Eşdeğer devresini çiz dedi. Cevap= Hatırlamıyorum.</p><p>8- BJT - Fet transistor farkları. Cevap- Kem küm akılda kalan bişeyler.</p><p>9- Bi tarz filtre sormuştu . Bu sadece R-C Alçak geçiren filtreydi galiba. Tahtaya çizermisin dedi. Tahta da baya doluydu.Silmesi zor gelmişti. Cevap= Hocam hatırlamıyorum . Hiç çizmiyim. </p><p>10- Hidroelektrik santralin çıkışına hangi tip trafo koyarsın. Cevap = yüsekltici trafo ve nedenine birkaç bişey söylemiştim.</p><p>11- Hangi üniversiteler olduğunu biliyor musun? ( YLSY kadroları). Cevap= 2 adet vardı zaten söyledim ikisinide.</p><p>12- Peki kazanırsan gidermisin? Cevap= Doğudakine gitmeyi düşünmem.</p><p>13- Kazanırsan yurtdışında nereye gitmek istersin ve neden? Cevap= İngiltere. Daha önce gittiğim yer. İngilizce konuşuluyor. Bide bölümle alakalı yapılan çalışmalardan falan bahsetmiştim.</p><p>14- Peki Bu alanda türkiye ne durumda bahseder misiniz? Cevap= Malesef argemiz olmadığı için bu konuda dışa bağımlı çalışıyoruz. 2023 hedeflerinde şu miktarda olmasını hedefliyoruz ama o yönde bir çalışma yok. Benim yönelmek istediğim konu arge. Hatta döndüğümde Tekno girişim projesiyle şirket kurup bu alanda üretim arge planlıyorum</p><p></p><p>Peki teşekkürler.</p><p></p><p>Sonuç = 51.25 almışım. 2. olmuşum. Doğudaki üniversiteyi kazanabiliyordum. ama tercih etmedim.</p><p></p><p>İşinize yararsa ne mutlu bana.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MisafirENgineer, post: 387788"] Merhaba, 2014 Aralık'ta girmiştim bende hatırladığım kadarıyla yazmak istiyorum. Enerji'nin bi dalından girmiştim. İlk önce kendimi tanıtmamı istediler. Zannımca diksiyon veya jest mimiklerimi ölçüyorlardı . Çünkü bitirdikten sonra buraya gelen en rahat aday sizsiniz diye bir yorum aldım. Çünkü halıhazırda kadrom vardı ve kazanamasamda sorun olmaz düşüncesiyle gittiğimden dolayı rahattım. Mülakata başlayabiliriz dedikten sonra 1-İki kitap ismi söylediler. Yazarlarını ve neyi anlattığını sordular . Malesef bilmiyorum dedim. 2-Fizik nobel ödülünü bu sene hangi konuya verdiler diye bir soru geldi. Cevap malesef bilmiyorum. 3-Gündemde neler oluyor. Bir iki bahsedermisiniz Cevap= bir iki siyasi, teknolojik, sportif haber. 4- Neler okursunuz . Cevap = Genelde makale , gazete televizyon izlemem. 5- Hangi dergileri takip edersiniz. 2 tane hakemli dergi söylermisiniz. Cevap= (Tam hatırlamıyorum) IEEE, bişeyler bişeyler. 6- En iyi hangi alanı biliyorsunuz. Cevap= Elektrik makinaları, Yenilenebilir Enerji. 7- Bir çeşit makina sordu basit bişeydi .(Asenkron makina olabilir) Eşdeğer devresini çiz dedi. Cevap= Hatırlamıyorum. 8- BJT - Fet transistor farkları. Cevap- Kem küm akılda kalan bişeyler. 9- Bi tarz filtre sormuştu . Bu sadece R-C Alçak geçiren filtreydi galiba. Tahtaya çizermisin dedi. Tahta da baya doluydu.Silmesi zor gelmişti. Cevap= Hocam hatırlamıyorum . Hiç çizmiyim. 10- Hidroelektrik santralin çıkışına hangi tip trafo koyarsın. Cevap = yüsekltici trafo ve nedenine birkaç bişey söylemiştim. 11- Hangi üniversiteler olduğunu biliyor musun? ( YLSY kadroları). Cevap= 2 adet vardı zaten söyledim ikisinide. 12- Peki kazanırsan gidermisin? Cevap= Doğudakine gitmeyi düşünmem. 13- Kazanırsan yurtdışında nereye gitmek istersin ve neden? Cevap= İngiltere. Daha önce gittiğim yer. İngilizce konuşuluyor. Bide bölümle alakalı yapılan çalışmalardan falan bahsetmiştim. 14- Peki Bu alanda türkiye ne durumda bahseder misiniz? Cevap= Malesef argemiz olmadığı için bu konuda dışa bağımlı çalışıyoruz. 2023 hedeflerinde şu miktarda olmasını hedefliyoruz ama o yönde bir çalışma yok. Benim yönelmek istediğim konu arge. Hatta döndüğümde Tekno girişim projesiyle şirket kurup bu alanda üretim arge planlıyorum Peki teşekkürler. Sonuç = 51.25 almışım. 2. olmuşum. Doğudaki üniversiteyi kazanabiliyordum. ama tercih etmedim. İşinize yararsa ne mutlu bana. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
YLSY - Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Bursu
YLSY Hakkında Genel Bilgiler
YLSY de Mülakatta Sorulan Sorular