Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
YLSY - Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Bursu
YLSY Hakkında Sorularınız ve Cevapları
YLSY Amerika da Yüksek lisans Eğitimi Zorluk Derecesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Akademik Forum" data-source="post: 350464"><p>arkadaşlar, amerika'da eğitim tabii ki buradakiyle karşılaştırılmayacak kadar zor. bir kere odtü, boğaziçi, koç gibi okulları saymazsak türkiyedeki eğitim sisteminden çok farklı noktaları var kesinlikle . Benim arkadaşlarım var doktora yapan. bazıları meble bazıları asistanlık bulup gittiler. hepsi aynı şeyi söylüyor(genelde sosyal bilimciler) çok sıkı bir çalışma temposu ve en önemlisi rekabet ortamı mevcut. burada genelde hocalar rahattırlar, yayın yapmamız vs. için bizi çok zorlamazlar. orda ise böyle bir istisna yok diye duydum. tabii kendim gidip deneyimlemedim o yüzden çok da kesin birşey diyemem. eğer kolay olsun rahat rahat da bitireyim derseniz ingiltere daha iyi bir seçenek gibi. amerika'ya genelde zaten meb'le değil kendileri burs bulup gidiyor insanların. ingilitere'de ise mebliler daha fazla. (keza kabul almak da ingilitere'de çok daha kolay. adamlar paran varsa başımın üstünde yerin var mantığıyla öğrenci kabul ediyorlar. yani binevi üniversite orda turizm haline gelmiş durumda. amerika'da ise senin masraflarının meb tarafından karşılanıp karşılanmaycağı çok önemli degil, önemli olan akademik geçmişin ve gre skorların maalesef)..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akademik Forum, post: 350464"] arkadaşlar, amerika'da eğitim tabii ki buradakiyle karşılaştırılmayacak kadar zor. bir kere odtü, boğaziçi, koç gibi okulları saymazsak türkiyedeki eğitim sisteminden çok farklı noktaları var kesinlikle . Benim arkadaşlarım var doktora yapan. bazıları meble bazıları asistanlık bulup gittiler. hepsi aynı şeyi söylüyor(genelde sosyal bilimciler) çok sıkı bir çalışma temposu ve en önemlisi rekabet ortamı mevcut. burada genelde hocalar rahattırlar, yayın yapmamız vs. için bizi çok zorlamazlar. orda ise böyle bir istisna yok diye duydum. tabii kendim gidip deneyimlemedim o yüzden çok da kesin birşey diyemem. eğer kolay olsun rahat rahat da bitireyim derseniz ingiltere daha iyi bir seçenek gibi. amerika'ya genelde zaten meb'le değil kendileri burs bulup gidiyor insanların. ingilitere'de ise mebliler daha fazla. (keza kabul almak da ingilitere'de çok daha kolay. adamlar paran varsa başımın üstünde yerin var mantığıyla öğrenci kabul ediyorlar. yani binevi üniversite orda turizm haline gelmiş durumda. amerika'da ise senin masraflarının meb tarafından karşılanıp karşılanmaycağı çok önemli degil, önemli olan akademik geçmişin ve gre skorların maalesef).. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
YLSY - Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Bursu
YLSY Hakkında Sorularınız ve Cevapları
YLSY Amerika da Yüksek lisans Eğitimi Zorluk Derecesi