YLSY Amerika da Yüksek lisans Eğitimi Zorluk Derecesi

machine

Öğrenci
Arkadaşlar çoğunluk kısım ylsy i kazanmadan önceki sorunları ve ihtiyaçları dile getirmiş.fakat sonuç olarak burslu bir program ve kazandıktan sonra programda başarısız olma ihtimali var.bu yüzden bu soruyu sorma gereği duydum; Programı kazandıktan sonra Amerika ya eğitime giden arkadaşlar cevaplayabilirlerse sevinirim amerikanın türkiye ye göre eğitim zorluğu nasıl? Yani sürekli ağır tempoda ders çalışmayı gerektiren bir eğitim mi söz konusu yoksa türkiye ye göre bir nebze daha mı rahat?

(yorum yapan arkadaşlar yüksek lisans eğitimini aldığı bölümünü de belirtirse sayısal ve sözel eğitim de bi kıstas uygulayabiliriz.örneğin hukuk ve mühendislik eğitimi birbirinden farklı yapıya sahip bu yüzden bölümünüzü yazarsanız hangi bölümde nasıl bir eğitim sözkonusu öğrenebiliriz )
şimdiden teşekkürler :)
 
A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar, amerika'da eğitim tabii ki buradakiyle karşılaştırılmayacak kadar zor. bir kere odtü, boğaziçi, koç gibi okulları saymazsak türkiyedeki eğitim sisteminden çok farklı noktaları var kesinlikle . Benim arkadaşlarım var doktora yapan. bazıları meble bazıları asistanlık bulup gittiler. hepsi aynı şeyi söylüyor(genelde sosyal bilimciler) çok sıkı bir çalışma temposu ve en önemlisi rekabet ortamı mevcut. burada genelde hocalar rahattırlar, yayın yapmamız vs. için bizi çok zorlamazlar. orda ise böyle bir istisna yok diye duydum. tabii kendim gidip deneyimlemedim o yüzden çok da kesin birşey diyemem. eğer kolay olsun rahat rahat da bitireyim derseniz ingiltere daha iyi bir seçenek gibi. amerika'ya genelde zaten meb'le değil kendileri burs bulup gidiyor insanların. ingilitere'de ise mebliler daha fazla. (keza kabul almak da ingilitere'de çok daha kolay. adamlar paran varsa başımın üstünde yerin var mantığıyla öğrenci kabul ediyorlar. yani binevi üniversite orda turizm haline gelmiş durumda. amerika'da ise senin masraflarının meb tarafından karşılanıp karşılanmaycağı çok önemli degil, önemli olan akademik geçmişin ve gre skorların maalesef)..
 
Üst