YLSY 2015 Tercih

Batuhan33

Öğrenci
Arkadaslar herkese iyi günler.. Ylsy cok arastırdıgım bir olay değil bır arkadasım bahsetti tercih başlamış benim ales puanım 72 bugun osym sıtesınden basvuru yaptım tercıh 30 adet gosterırken Hemşirelik bolumu oldugum ıcın tek hemşirelik secebildim unıv adı secemedım. 3o tercıhde 1 tercıh yapmıs oldum bunun baska esprısı varmı bunun uzerıne sanırım 15 tl yatırmam gerekıyor. Olay bumudur yoksa unıv unıv baska bıryerden tercıhmı yapmaktayız acıkcası ıkılemde kaldım yardımcı olan arkadaslara tesekkurler..

ideational

Öğrenci
Chatbox tanda yazdım ama görmezsin diye birde burdan cevaplayım dedim. Şuan sadece bölüm tercihi yapabiliyoruz. Kılavuzda bölümlerin karşısında hangi bölüm mezunlarının başvurabiliceği yazıyor. Eğer senin bölümünden başka bir bölümede başvurulabiliyorsa onuda yazabilirsin diğer tercihin olarak. Yoksa tek bölüm seçmiş olmanda bir sorun yok. Bu tercih işlemlerinin sounucunda bölümler için açılan kadroların 3 katı miktarda insan mülakata çağarılacak. misal 3 kadro ise 9 kişi mülakata gidicek. Mülakat sonucu alınan puan, ales ve okul ortalaması alınarak bir ylsy puanın olacak. bu puanla daha sonra kurum tercihleri yapılacak. Şimdilik 15 tl yatırıp bölüm seçmen yeterli.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba
kimler uluslararası ilişkilerden kurumlara ve antebe başvuracak ve hangi ALES puanıyla başvuracaklar buraya yazabilir miyiz? Böylelikle mülakata çağrılma şansımızı Görmüş oluruz :)