Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Tez Bilgi Bankası
YL Tez Jürisi ile İlgili Sorular
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kaamos" data-source="post: 198341" data-attributes="member: 35655"><p>podof aslında jürinin düzenlenmesi, savunmada görevli hocalar filan enstitünün yönetmeliğine bağlı. </p><p>genelde abd dışından en az 1 hoca gerekiyor. hocaların okulda olması da şu yüzden muhtemelen vurgulandı, yaz döneminde insanların, eğer önceden haberdar edilmemişse, tatilden dönmeleri zor oluyor. örneğin benim tezim yabancı dilde, savunmaya da tezi bu dilde değerlendirip soru soracak birileri lazım. biz önceden bi sürü insana sormak zorunda kaldık "burda mısınız, uygun musunuz?" diye. yani belli bi süre öncesinden belirlendi jüri.</p><p>savunma sırasında ne olacağına dair ise genelde duyduklarım şu şekilde; içindekiler bölümünü açıp her başlığı tek tümceyle anlatıp geçenler var. eğer hocalar konunun uzmanı değilse böyle oluyor sanırım. fakat bu pek etik değil. konuya dair prof. dr. ahmet arslan enstitü müdürüyken ilgili hocaların dikkatine sunduğu bi yazı var; onu size yollamaya çalışayım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kaamos, post: 198341, member: 35655"] podof aslında jürinin düzenlenmesi, savunmada görevli hocalar filan enstitünün yönetmeliğine bağlı. genelde abd dışından en az 1 hoca gerekiyor. hocaların okulda olması da şu yüzden muhtemelen vurgulandı, yaz döneminde insanların, eğer önceden haberdar edilmemişse, tatilden dönmeleri zor oluyor. örneğin benim tezim yabancı dilde, savunmaya da tezi bu dilde değerlendirip soru soracak birileri lazım. biz önceden bi sürü insana sormak zorunda kaldık "burda mısınız, uygun musunuz?" diye. yani belli bi süre öncesinden belirlendi jüri. savunma sırasında ne olacağına dair ise genelde duyduklarım şu şekilde; içindekiler bölümünü açıp her başlığı tek tümceyle anlatıp geçenler var. eğer hocalar konunun uzmanı değilse böyle oluyor sanırım. fakat bu pek etik değil. konuya dair prof. dr. ahmet arslan enstitü müdürüyken ilgili hocaların dikkatine sunduğu bi yazı var; onu size yollamaya çalışayım. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Tez Bilgi Bankası
YL Tez Jürisi ile İlgili Sorular