YDS İçin Motivasyon

confianceS

Öğrenci
Merhaba arkadaslar..oyp kapsaminda atandim ve dil kursundayim.ama maalesef calisamiyorum dogru duzgun.birseyler yapmaliyim.toparlamaliyim ama nasil? Onereceginiz yiyecek, icecek, film, yazi, soz, kitap, dua vb. Varsa alabilir miyim? Calismaya calisir oldum..
 

forward

Öğrenci
dersleri takip edebilmek için kelime bilgisi çok önemli. parça okumaları yaparken kelimeleri bilmiyorsanız dersten koparsınız.
size yapılacak işler listesinde ilk sıraya koymanız gereken birşey söyleyeceğim.
hemen ders işlediğiniz okuma kitaplarını alın (grammed kitabı değil) ve şimdiye kadar işlediğiniz parçalarda ne kadar bilmediğiniz kelime varsa öğrenin.
derslere katılımınız artacak
 
aynı sorunları bende yaşıyorum öncelikle film önereyim. asla umudunu kaybetme, can dostum, eddington eısteın, cındırella man bu filmler güzel bence. ben sizi tanımadan kendimden yola cıkarak söyleyebilirim ki sorununuzun hayatınızdaki düzensizlik oldugunu düşünüyorum. anti sosyallikte buna dahil olabilir. hayatınızı sistematik bir şekilde yasarsanız sorun cözülebilir. sistematkten kastım mesela her gün belli bir saatte belli seyleri yapın örnegin bir spor salonuna yazılın hergün aynı saatte spor yapın ve ondan sonra ders calısın. yani ders calısmayı tek basına bir alıskanlık haline getrmeye calısmak yerine hayatınıza yeni ama sizin zevk aldığınız alışkanlıklar ekleyip ders calısmayı bu alışkanlıkların etrafına monte edebilirsiniz bu bence iyi bi yöntem olabilir. ama tabiki görecelidir. baska bi yöntemde esofman yada sortla ders calısmak yerine pantolon ve gömlek giyerek yani daha resmi giyinerek ders calısabilirsiniz bu size önemli bir iş yaptığınız duygusu verebilir. ilk bakışta sacma gelsede bu fikir ben severek uyguluyorum :D
 
Üst