Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Yazıklar Olsun Bu Düzene
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Arafta" data-source="post: 499967" data-attributes="member: 102027"><p>Arkadaşlar üniversitelerde şöyle bir mantık var: "biz istediğimiz kişiyi alırız, istenen kişinin liyakatli olup olmaması önemli değildir. İstenmeyen biri en iyi bilim adamı olsa önemli değil almayız." derler. Biz şok olabiliriz ama adamlar bunu ciddi ciddi savunuyorlar. Devlete millete faydası var mı diye bakmadan önce uyumlu mu, itaatkar mı, isteniliyor mu diye bakıyorlar. Bu mantığın değişmesini beklemek zorunda kalıyoruz. Çünkü akademik personelin hala usta çırak gibi olmasını isteyenler var malesef. Ben çırak falan değilim hür ve işini iyi yapan biriyim derseniz uyumsuz olarak algılanabilirsiniz. Boynu bükük çırak olursanız sevilip istenebilirsiniz. Oysa asıl istenmesi gereken kimseye boyun bukmeyen ama saygısızlık da yapmayan işini bilen ve yapan kişi olmalı. Bakalım mantık ne zaman değişecek...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Arafta, post: 499967, member: 102027"] Arkadaşlar üniversitelerde şöyle bir mantık var: "biz istediğimiz kişiyi alırız, istenen kişinin liyakatli olup olmaması önemli değildir. İstenmeyen biri en iyi bilim adamı olsa önemli değil almayız." derler. Biz şok olabiliriz ama adamlar bunu ciddi ciddi savunuyorlar. Devlete millete faydası var mı diye bakmadan önce uyumlu mu, itaatkar mı, isteniliyor mu diye bakıyorlar. Bu mantığın değişmesini beklemek zorunda kalıyoruz. Çünkü akademik personelin hala usta çırak gibi olmasını isteyenler var malesef. Ben çırak falan değilim hür ve işini iyi yapan biriyim derseniz uyumsuz olarak algılanabilirsiniz. Boynu bükük çırak olursanız sevilip istenebilirsiniz. Oysa asıl istenmesi gereken kimseye boyun bukmeyen ama saygısızlık da yapmayan işini bilen ve yapan kişi olmalı. Bakalım mantık ne zaman değişecek... [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Yazıklar Olsun Bu Düzene