Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Üyesi
Yayın Olmadan Yar. Doçent'lik ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ch.accepted" data-source="post: 236582"><p>Aleykümselam</p><p></p><p>Tek bir yayın yapmadan yardımcı doçent olmuşsa bir insan yani yaptığı iki tezden en azından BİR tane SCI /SSCI listesindeki dergilerde yayın çıkaramamışsa o kişi yardımcı doçentliğe değil öğretmenliğe atanmış olur bence. Çünkü kusura bakmayın da söz konusu kişi daha araştırma yapmak dergi yazı göndermek ne demek bilmiyordur demektir. Ki zaten böylelerinin %99 u da doçentlik sınavını geçemez ömrü boyunca yardımcı doçent olarak kalır.</p><p></p><p>Yayın her şey demektir akademide, yayının varsa değer görürsün, yayının varsa yükselmen kolay olur, yayının varsa ilerde prof olunca dergilerde editör olursun. Yayının yoksa bir hiçsin akademide bu iş böyle. </p><p></p><p>Akademisyenlikle öğretmenlik arasındaki o ince çizgi yayındır işte. Öğretmen derse girer, akademisyense araştırır ve yayın yapar. Yanlış anlamayın lütfen bu yazdıklarm size ithafen değil, konu yayın olunca ben de bu konudaki görüşlerimi belirtmek istedim.</p><p></p><p>Yeri gelmişken bana lisanstayken bir prof hocamın önerisini yazayım buraya. Kendisi dedi ki "benim zaten 40-50 tane SCI makalem var 1 tane daha fazla yazsam ne olur yazmasam ne olur. Benim için hiç fark etmez ama senin için fark eder çünkü senin hiç yayının yok. O yüzden sen beni sıkıştıracaksın, her gün mail atacaksın hocam şu ilerlemeleri de yaptım, hocam bunu da tamamladım artık yayına gönderelim, hocam şu kısmı kaldı onu da düzeltin de artık yayına gönderelim" diye. Düşündüğümde de adam söylediklerinde gayet haklı. Dediği gibi ona sürekli baskı kurdum ve sonuç benim yararıma oldu.</p><p></p><p></p><p>Yüksek lisans + doktora süresi olan 6 yıl boyunca bir akademisyenin hedefi en az</p><p></p><p>-SCI ya da SSCI kapsamındaki dergilerde 3 tane makale (en az 1 tanesi tek isimli)</p><p>-Uluslararası sempozyumlarda 4 tane bildiri (en az 2 tanesi tek isimli)</p><p>-Ulusal sempozyumlarda 4 tane bildiri (en az 2 tanesi tek isimli)</p><p></p><p>yayınlamak olmalıdır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ch.accepted, post: 236582"] Aleykümselam Tek bir yayın yapmadan yardımcı doçent olmuşsa bir insan yani yaptığı iki tezden en azından BİR tane SCI /SSCI listesindeki dergilerde yayın çıkaramamışsa o kişi yardımcı doçentliğe değil öğretmenliğe atanmış olur bence. Çünkü kusura bakmayın da söz konusu kişi daha araştırma yapmak dergi yazı göndermek ne demek bilmiyordur demektir. Ki zaten böylelerinin %99 u da doçentlik sınavını geçemez ömrü boyunca yardımcı doçent olarak kalır. Yayın her şey demektir akademide, yayının varsa değer görürsün, yayının varsa yükselmen kolay olur, yayının varsa ilerde prof olunca dergilerde editör olursun. Yayının yoksa bir hiçsin akademide bu iş böyle. Akademisyenlikle öğretmenlik arasındaki o ince çizgi yayındır işte. Öğretmen derse girer, akademisyense araştırır ve yayın yapar. Yanlış anlamayın lütfen bu yazdıklarm size ithafen değil, konu yayın olunca ben de bu konudaki görüşlerimi belirtmek istedim. Yeri gelmişken bana lisanstayken bir prof hocamın önerisini yazayım buraya. Kendisi dedi ki "benim zaten 40-50 tane SCI makalem var 1 tane daha fazla yazsam ne olur yazmasam ne olur. Benim için hiç fark etmez ama senin için fark eder çünkü senin hiç yayının yok. O yüzden sen beni sıkıştıracaksın, her gün mail atacaksın hocam şu ilerlemeleri de yaptım, hocam bunu da tamamladım artık yayına gönderelim, hocam şu kısmı kaldı onu da düzeltin de artık yayına gönderelim" diye. Düşündüğümde de adam söylediklerinde gayet haklı. Dediği gibi ona sürekli baskı kurdum ve sonuç benim yararıma oldu. Yüksek lisans + doktora süresi olan 6 yıl boyunca bir akademisyenin hedefi en az -SCI ya da SSCI kapsamındaki dergilerde 3 tane makale (en az 1 tanesi tek isimli) -Uluslararası sempozyumlarda 4 tane bildiri (en az 2 tanesi tek isimli) -Ulusal sempozyumlarda 4 tane bildiri (en az 2 tanesi tek isimli) yayınlamak olmalıdır. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Üyesi
Yayın Olmadan Yar. Doçent'lik ?