Vakıf üniversitesinde okutmanlık mı? MEB'de öğretmenlik mi?

genco

Öğrenci
Merhaba,

Şu an batıda bir vakıf üniversitesinde ingilizce okutmanım. Nisan'da öğretmen ataması gerçekleşirse önümde 54 kişi var batıya atanırım diye düşünüyorum eğer tercih yaparsam ki hükumetin bu konuda öğretmenlere iyi haber vermesini dilerim.
Ancak bunlar beni ikileme düşürdü. Şu an çalıştığım yerde koşullar mebden iyi devlet üniden aşağı ama malum geleceği düşünüyorum. Emeklilik yaşı 65 oldu ve o vakte kadar bir sıkıntı olursa ya pişman olursam diye mebi düşünüyorum. Ama ideallerime baktığımda üniversitedeki akademik ortam çok iyi. Ales notum 84 yds sıkıntı değil. İlerideki asıl hedefim devlet üni de okutman olmak ama 90 alırmıyım acaba diyorum. Yaşım 31 evliyim eşim memur bir de çocuğum var. Tamam nisan henüz net değil ama olursa son saniye hızlı hızlı düşünmek istemiyorum. Yorumlarınıza ihtiyacım var.
 

genco

Öğrenci
Yüksek lisansım var ama doktora hizmeti yok olduğum şehirde. Eşim de öğretmen öğretmen. Tatil açısından ve garanti olması sadece mebin seçim sebebi ama diğer açıdan üniversite. İnsan korkuyor 2 yıldır çalışıyorum her şey güzel burada ama özel özel işte. Yaş başını alınca da çalışma şansımı gidip soramam da :) tecrübeleriniz çok önemli benim için
 
A

Akademik Forum

Guest
xxx

Hayattaki önceliklerniz önemli olmali bu secimde..mesala ben yasadigim sehir ortam ve isimin cok iyi rahat olmasini istern.Bence oldugunuz yerde kalin...bu saatten sonra meb e gecerseniz esinizde sizin gibi özelde ögretmense ancak 3 yıl sonra biraraya gelebilirsiniz..sistem değişti.devlette ögretmense zh hizmetlerinizi ikinizden biri yapmasi gerekiyo mutlaka...memnunsaniz isinizden duzeninizden bence bozmayin hayatinizi..zaten kolay kolay da sizi cikarmazlar isden kendinizi srvdrr ve yogun tempoda istekle azmle calisrsaniz hic bise olmaz...delrecek kadar mukkemmelliyetci ayrintici bir yanim olmasa bende universtelrde akademsyenlge basvrmayi istedim ama kafayi yiyip huzurumun olmamasndan korkuyorum..
 

merzer

Doçent
Kesinlikle öğretmenlik...
Hee devlet üni deseydiniz kalın derdik ama geçin MEB 'e DR nıza bakarsınız rahat rahat. Yrd. doç. ler bile özel üniversitelerde ağlarken okutman olmak... Cık.
 

genco

Öğrenci
Teşekkür ederim, şartlar çoğu vakıf üniversitesinden çok daha güzel ama özel özel işte. Meb'de hiç tecrübem olmadığı için muallakta kalıyor insan işte.
Meb den devlet üniversitesini kazanıp geçen var mı? Asıl hedefim ileride devlet üniversitesinde çalışmak. Yerimde kalsam mı mantıklı olur yoksa mebe geçsem mi?

- - - Güncellendi - - -

Teşekkür ederim, şartlar çoğu vakıf üniversitesinden çok daha güzel ama özel özel işte. Meb'de hiç tecrübem olmadığı için muallakta kalıyor insan işte.
Meb den devlet üniversitesini kazanıp geçen var mı? Asıl hedefim ileride devlet üniversitesinde çalışmak. Yerimde kalsam mı mantıklı olur yoksa mebe geçsem mi?
 

kubosh

Öğrenci
Yerinizde olsam meb'de hiç başlamazdım. Benim de sizin gibi hayalim akademisyen olmaktı; ama yüksek lisansımı yaparken para da kazabilmek için mezun olur olmaz mebe atandım. Bu yıl 5. Yılım olucak ve Yüksek Lisansa henüz başlayabildim.Halbuki Okutmanlık kadrosunda vs çalışıyor olsam aynı üniversitede yüksek imkanım da olabilirdi ve şimdiye kadar bitecekti . Hem de akademik tecrübem olucaktı. Tüm bunların da dışında meb insanı köreltiyor ve işe yaramaz hissettiriyor. Çevrenizdeki insanlar mesleğinizin çok rahat olduğunu, istifa etmenin çok pişmanlık doğuracağını söyleyerek psikolojik baskı oluşturuyor. Özelde başlayacaksanız daha işin başındayken başlayın. Devlet üniversitesi için de şansınızı artırmış olursunuz; ama sözleşme ile ilgili sıkıntılar olabilir. O konuda bilgi sahibi değilim. Araştırmanızı tavsiye ederim.
 
Üst