Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Usulsüz ilanın sonuçları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="eskilerden biri" data-source="post: 489780" data-attributes="member: 98014"><p>Eski adıyla inkılap tarihi okutmanlığına cumhuriyet tarihi alanında yüksek lisans yapmış olanın alınması gerektiğini düşünüyorum. Ama son yorumunda kadro konusundan sapmışsın. Yani yüksek lisansı bitirdiğinde herşeyi bilen uzman mı olunuyor? Verilen ders myoda lisans ya da ön lisans düzeyinde inkılap tarihi dersi. Myolarda bu dersi veren arkadaşlarım ne seviyede öğrenciye ders verdiklerini anlatırlar. Ayrıca YÖKün son yönetmelikleri öncesi okutmanlar lisans mezunlarından alınırdı. Pek çok lisans mezunu arkadaşım bu dersi anlatırdı. Sonradan yüksek lisans ve doktora yaptılar kendi ilgi alanlarına göre ve bazıları da yeniçağdan yaptılar içlerinde profesörlüğe kadar yükselen var. Ders verme konusunda tecrübeme göre ne kadar uzman olursan ol ders vermek apayrı bir şeydir ve ilgili ve yetenekli biri derse hazırlık yaparken öğrenir. Hocamın bir sözüdür bu tecrübe ile de sabittir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="eskilerden biri, post: 489780, member: 98014"] Eski adıyla inkılap tarihi okutmanlığına cumhuriyet tarihi alanında yüksek lisans yapmış olanın alınması gerektiğini düşünüyorum. Ama son yorumunda kadro konusundan sapmışsın. Yani yüksek lisansı bitirdiğinde herşeyi bilen uzman mı olunuyor? Verilen ders myoda lisans ya da ön lisans düzeyinde inkılap tarihi dersi. Myolarda bu dersi veren arkadaşlarım ne seviyede öğrenciye ders verdiklerini anlatırlar. Ayrıca YÖKün son yönetmelikleri öncesi okutmanlar lisans mezunlarından alınırdı. Pek çok lisans mezunu arkadaşım bu dersi anlatırdı. Sonradan yüksek lisans ve doktora yaptılar kendi ilgi alanlarına göre ve bazıları da yeniçağdan yaptılar içlerinde profesörlüğe kadar yükselen var. Ders verme konusunda tecrübeme göre ne kadar uzman olursan ol ders vermek apayrı bir şeydir ve ilgili ve yetenekli biri derse hazırlık yaparken öğrenir. Hocamın bir sözüdür bu tecrübe ile de sabittir. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Usulsüz ilanın sonuçları