Upper-intermediate evde nasil calismali?

Hdmi6161

Öğrenci
Herkese merhaba,
Arkadaslar upper intermediate derecede ingilizcem var. ydsye girmek istiyorum birkac ay sonra , muhendisim calistigim icin evde hazirlanmak istiyorum. Altyapim saglam, kendim calisarak ogrenebilirim, fakat is sebebiyle cok vaktim olmadigindan maximum verimi alabilecegim calisma yontemini bulmak istiyorum. Daha once hic ydsye ya da toefl vb yabanci dil sinavina girmedim ve calismadim. Ama yabanci forumlari siteleri vs takip etmisligim cok var ve grammarden ziyade kelime bilgisinde ust seviyelere cikmam gerekiyor. Biraz once 2013 ydsden 20 soru cozdum 15 dogru yaptim fakat dogru yaptiklarimda bile emin olamadigim ve anlamini bilmedigim kelimeler cok vardi. Kelime bilgisini cok iyi seviyelere getirmek istiyorum ki grammarde cok sikintim yok. Simdi evde calismak icin benim seviyemde birine kelime konusunda uzmanlasmak icin onereceginiz kaynaklara ihtiyacim var. bana bir iki kitap onerirseniz satin alip zaman buldukca cozmek istiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim.
 
Bol bol makale okuyun, kitap olarak ODTÜ'nün "more to read" kitabını alabilirsiniz. YDS'ye kaynakları konusunda bilgim yok ancak TOEFL'a girecekseniz yardımcı olabilirim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

metaliköpük

Öğrenci
ben akın yayınlarından sadece 2 hafta çalıştım 2017 ilkbahar sınavına ve bol soru çözdüm. sınavdan 65+ 13 tanede cevabını hatırlayamadığım soru var. sana tavsiyem bol kelime çalışman. hem paragraf bölümünde hemde diğer bölümlerde kelime bilgin sıfırsa kalem oynatamazsın, birazda akademik makale okumanı tavsiye ederim çünkü son yıllarda ydsde hep akademik konularda sorular çıkıyor. son sınavdaki airbag chimps mice memories fire extinguisher ve north pole bunun en iyi örnekleri. sana akının kitaplarını öneririm onlarla hiçbir bağlantım yok ve reklam peşinde değilim ama yine karar senin. ekleme yapayım sınavı 2 saatte bitirdim yarım saat uyudum ve sonra tekrar gözden geçirdim soruları
 
A

Akademik Forum

Guest
Remzi hocanın sitesindeki kelime kaynaklarını indirebilirsiniz kurs düşünürseniz de evde çalışmak için birebirdir ve bu işin üstadıdır. Çok okuma yaparım diyorsanız more to readden önce reader at workle başlamanızı tavsiye ederim o da odtü kitabıdır ama kelime açısından daha basit düzeydedir pnun ardından more to reade geçerseniz daha az zorlanırsınız.
 
Üst