Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Etkinlik Duyuruları
Üniversite Hocaları Sefalet Girdabında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="haritacı2" data-source="post: 220231" data-attributes="member: 51718"><p>Yeni akademisyen biri olarak ben de söylenilenlere katıldığımı belirtmek isterim. Özel sektörde daha iyi maaş alıyor olmama rağmen yaklaşık 6yıl için bu düzeyde maaş almayı göze almamın tek bir nedeni var o da akademisyen olma bir konuyu araştırıp geliştirme gerçek katkı koyma arzusudur. Özelden ayrılırken hem hocalarım hem de işyerindeki çalışma arkadaşlarım ve müdürler bu kararıma maaşsal anlamda şaşırmış olmalarına karşın benim için doğru bir meslek tercihi olduğunu düşündüğüm için gönül vererek başvurdum bu işe. Ve şuan ek neler yapabilirim diye araştırmaya koyulduğumu belirtmeliyim çünkü istanbul'da 2200-2300 TL maaşla bir akademisyenin bırakın aileyi geçindirmesi tek başına bile geçinmesi zordur. Ev kiralarından- faturaların zaten maaşın yarısını aldığı bir şehirde geçinmek için ya üniversitenize çok uzakta bir yerden ev tutmak zorundasınız, ya yurtlarda yer varsa öğrenci hayatına devam etmek zorundasınız ya da zemin-bodrum katında bakımsız bir evde yaşamak zorundasınız. hımm birinin ev arkadaşı dediğini duyar gibiyim =) çoğunluğun çözümü bu olmuş mecburi birliktelikler ve bilim insanının bir ev arkadaşına istese de istemese de bağımlılığı. Hadi kabul edelim akademisyen maaşıyla geçinmek bilim insanının kafa yorması gereken bir zorunluluktur. Neden olsun?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="haritacı2, post: 220231, member: 51718"] Yeni akademisyen biri olarak ben de söylenilenlere katıldığımı belirtmek isterim. Özel sektörde daha iyi maaş alıyor olmama rağmen yaklaşık 6yıl için bu düzeyde maaş almayı göze almamın tek bir nedeni var o da akademisyen olma bir konuyu araştırıp geliştirme gerçek katkı koyma arzusudur. Özelden ayrılırken hem hocalarım hem de işyerindeki çalışma arkadaşlarım ve müdürler bu kararıma maaşsal anlamda şaşırmış olmalarına karşın benim için doğru bir meslek tercihi olduğunu düşündüğüm için gönül vererek başvurdum bu işe. Ve şuan ek neler yapabilirim diye araştırmaya koyulduğumu belirtmeliyim çünkü istanbul'da 2200-2300 TL maaşla bir akademisyenin bırakın aileyi geçindirmesi tek başına bile geçinmesi zordur. Ev kiralarından- faturaların zaten maaşın yarısını aldığı bir şehirde geçinmek için ya üniversitenize çok uzakta bir yerden ev tutmak zorundasınız, ya yurtlarda yer varsa öğrenci hayatına devam etmek zorundasınız ya da zemin-bodrum katında bakımsız bir evde yaşamak zorundasınız. hımm birinin ev arkadaşı dediğini duyar gibiyim =) çoğunluğun çözümü bu olmuş mecburi birliktelikler ve bilim insanının bir ev arkadaşına istese de istemese de bağımlılığı. Hadi kabul edelim akademisyen maaşıyla geçinmek bilim insanının kafa yorması gereken bir zorunluluktur. Neden olsun? [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Etkinlik Duyuruları
Üniversite Hocaları Sefalet Girdabında