Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Yüksek Lisans Mülakat Tecrübeleri Bulunanlar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Akademik Forum" data-source="post: 466619"><p>Edebiyat alanını bilmem; ama dil alanında her şey çıkabilir. Mesela Türkçenin sözdizimini iyi bilin arkadaşlar. Nehcül feradisi soraibilirler. İlk yazılı eserleri bilin. Türk dili tarihi kitabını iyi okuyup anlayın. Ayrıca bibliyografya bilginiz iyi olmalı. Türkçe araştırmalarında kullanılabilecek temel sözlükler nelerdir? Fonetik ve morfoloji alt yapınız sağlam olmalı. Aslında kesin şu ya da bu çıkar diyemem. Aşağı yukarı 4 yıl boyunca gördüğünüz her şeyden çıkma htimali var. Özellikle mülakatta bilmedğiniz şey hakkında yorum yapmayın. Ne biliyorsanız onu söyleyin. 3 yerde sınava girdim ve şunu gördüm ki öncelikli olarak kendi öğrencileri alıyorlar. Mülakat vb. bahane.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akademik Forum, post: 466619"] Edebiyat alanını bilmem; ama dil alanında her şey çıkabilir. Mesela Türkçenin sözdizimini iyi bilin arkadaşlar. Nehcül feradisi soraibilirler. İlk yazılı eserleri bilin. Türk dili tarihi kitabını iyi okuyup anlayın. Ayrıca bibliyografya bilginiz iyi olmalı. Türkçe araştırmalarında kullanılabilecek temel sözlükler nelerdir? Fonetik ve morfoloji alt yapınız sağlam olmalı. Aslında kesin şu ya da bu çıkar diyemem. Aşağı yukarı 4 yıl boyunca gördüğünüz her şeyden çıkma htimali var. Özellikle mülakatta bilmedğiniz şey hakkında yorum yapmayın. Ne biliyorsanız onu söyleyin. 3 yerde sınava girdim ve şunu gördüm ki öncelikli olarak kendi öğrencileri alıyorlar. Mülakat vb. bahane. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Yüksek Lisans Mülakat Tecrübeleri Bulunanlar