Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
Pearson PTE | Pearson Test of English Academic
TOEFL iBT, PTE Academic, CAE ve CPE Hakkında Bilgiler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="nomoretaner" data-source="post: 272421" data-attributes="member: 16228"><p>Hocam merhaba, </p><p></p><p>ben Toefl ibt ve CAE araştırmdım ve düşüncelirimi paylaşmak istedim. Ben TOEFL İBT de karar kıldım. Sebebine gelince; toefl ibt de 4 bölüm varken CAE' de Use of English kısmıyla fazlada bir bölüm daha var ve bu durum bana fazladan bir yük gibi geliyor ki Veysel hocamında dediği gibi hiç kolay bir bölüm değil zor bence. yani toefl da 4 cae de 5 bölüm var. Diğer bir durum ise speaking kısmında birden fazla aday da olabiliyor ve onlarla konuşmanız isteniyor bu durumda beni endişelendirdi sonuçta diğer aday veya adaylar sizden çok daha iyi olabilir ki bu sizi demoralize edebilir ve diğer adaylarıda sıkabilir. Diğer bir durum sizinde belirttiğiniz gibi The Exam Focuses on Level C1(IELTS band score 6.5-8.0) durumunda ben ielts den 6 score yapmıştım yani C 1 ' e denk bile değil zaten. Şuradan daha iyi incelersiniz, <a href="http://www.cambridgeenglish.org/exams-and-qualifications/advanced/results/ielts-score/" target="_blank">Comparing IELTS band scores with Cambridge English: Advanced (CAE) | Cambridge English</a> ve <a href="http://www.cambridgeenglish.org/exams-and-qualifications/advanced/results/" target="_blank">Results and certificates for Cambridge English: Advanced (CAE) | Cambridge English</a> . Zaten ösym bu CAE nin puanlarını aşağıya çekti daha önce zannediyorum 80 den başlıyordu. Özetle bana CAE daha bir zor geldi. Sonuç olarak ben Toefl ibt deneyeceğim. ielts ve toefl her ikisine girenler zorluk dereceleri aynı ancak sadece format değişik diyorlar bunuıda dikkate alınca sadece sınav formatına alışmak gerekecek. Ayrıca bir an önce karar vermek lazım. Zira ösym bu belli olmaz toefl ibt denkliğini de kaldırabilir. Diğer araştıran arkadaşlarda düşüncelerini yazarsa çok iyi olur. Herkese kolay gelsin.</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p>Arkadaşlar toefl ibt için 31 Mayıs 2014 tarihinden itibaren sınav tarihi belirlenmemiş, tarihler tekrar güncellenecek mi yoksa bu sınav yazın yapılmıyor mu?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nomoretaner, post: 272421, member: 16228"] Hocam merhaba, ben Toefl ibt ve CAE araştırmdım ve düşüncelirimi paylaşmak istedim. Ben TOEFL İBT de karar kıldım. Sebebine gelince; toefl ibt de 4 bölüm varken CAE' de Use of English kısmıyla fazlada bir bölüm daha var ve bu durum bana fazladan bir yük gibi geliyor ki Veysel hocamında dediği gibi hiç kolay bir bölüm değil zor bence. yani toefl da 4 cae de 5 bölüm var. Diğer bir durum ise speaking kısmında birden fazla aday da olabiliyor ve onlarla konuşmanız isteniyor bu durumda beni endişelendirdi sonuçta diğer aday veya adaylar sizden çok daha iyi olabilir ki bu sizi demoralize edebilir ve diğer adaylarıda sıkabilir. Diğer bir durum sizinde belirttiğiniz gibi The Exam Focuses on Level C1(IELTS band score 6.5-8.0) durumunda ben ielts den 6 score yapmıştım yani C 1 ' e denk bile değil zaten. Şuradan daha iyi incelersiniz, [url=http://www.cambridgeenglish.org/exams-and-qualifications/advanced/results/ielts-score/]Comparing IELTS band scores with Cambridge English: Advanced (CAE) | Cambridge English[/url] ve [url=http://www.cambridgeenglish.org/exams-and-qualifications/advanced/results/]Results and certificates for Cambridge English: Advanced (CAE) | Cambridge English[/url] . Zaten ösym bu CAE nin puanlarını aşağıya çekti daha önce zannediyorum 80 den başlıyordu. Özetle bana CAE daha bir zor geldi. Sonuç olarak ben Toefl ibt deneyeceğim. ielts ve toefl her ikisine girenler zorluk dereceleri aynı ancak sadece format değişik diyorlar bunuıda dikkate alınca sadece sınav formatına alışmak gerekecek. Ayrıca bir an önce karar vermek lazım. Zira ösym bu belli olmaz toefl ibt denkliğini de kaldırabilir. Diğer araştıran arkadaşlarda düşüncelerini yazarsa çok iyi olur. Herkese kolay gelsin. [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] Arkadaşlar toefl ibt için 31 Mayıs 2014 tarihinden itibaren sınav tarihi belirlenmemiş, tarihler tekrar güncellenecek mi yoksa bu sınav yazın yapılmıyor mu? [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
Pearson PTE | Pearson Test of English Academic
TOEFL iBT, PTE Academic, CAE ve CPE Hakkında Bilgiler