Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
Pearson PTE | Pearson Test of English Academic
TOEFL iBT, PTE Academic, CAE ve CPE Hakkında Bilgiler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Veysel Yahşi" data-source="post: 272151" data-attributes="member: 59044"><p>Yardımcı olabiliyorsam bundan ömrünü eğitime adamış biri olarak mutluluk duyarım. Sorularınıza sizin sorduğunuz sıraya göre yanıt vereyim.</p><p></p><p>1) CAE'den size B gerekiyor (=YDS 70), TOEFL iBT'den 79 yeterli oluyor (=YDS 66). Bunlardan birini seçmelisiniz. Önce dün paylaşığım CAE ve CPE ile ilgili bilgileri okuyun lütfen. Sonra da CAE için verilen linke girip soru çeşitlerini, örnek sınavları inceleyin. Her iki sınav da çalışırken zevk alacağınız sınav türü. CAE'yi klasik sınav olarak düşünün, TOEFL adı üstünde Internet Based Test. Bu gece fırsat bulursam TOEFL iBT ile ilgili ayrıntılı bilgi vermeye çalışacağım. Telif hakları sorunu olması tüm bir sınav örneğini de paylaşmak isterdim. Zorluk dereceleri aynı ama formatlar çok farklı. </p><p>2) Her iki sınav türü için de, kendi kendinize çalışabileceğinizi düşünüyorum. </p><p>3) CAE için dün burada paylaştığım yazıda belirttiğim linkteki bilgiler sınava hazırlanmanız için yeterli olacaktır, ama Cambridge Yayınlarından CAE Practice Exams kitabı bulabilirseniz işi sağlama almış olursunuz. TOEFL iBT için test kitaplarını 16 yıldır tanıdığım Deborah Phillps'in LONGMAN Preparation Course for the TOEFL Test kitabını öneriyorum. Bu kitapta reading bölümündeki soru çeşitleri çok anlaşılır biçimde uygulamalı olarak öğretiliyor. Listening, speaking ve writing testleri de çok iyi. Özellikle Intergated Speaking ve Integrated Writing en iyi bu kitapta anlatılıyor. Bu kitabın fiyatı geçen ay 224 lira idi. Bu kitap yoğun 2 aylık çalışma gerektiriyor. Arkasından fiyatı 100 lira civarında bir test kitabı olan BARRON'S TOEFL iBT'deki modal testleri çözerseniz, bu size üç aylık zamanda 80-95 arası puan demektir.</p><p>4) Evet, yeterli. Sistemli 1 ay bile çok şey demektir.</p><p></p><p>Başarılar!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Veysel Yahşi, post: 272151, member: 59044"] Yardımcı olabiliyorsam bundan ömrünü eğitime adamış biri olarak mutluluk duyarım. Sorularınıza sizin sorduğunuz sıraya göre yanıt vereyim. 1) CAE'den size B gerekiyor (=YDS 70), TOEFL iBT'den 79 yeterli oluyor (=YDS 66). Bunlardan birini seçmelisiniz. Önce dün paylaşığım CAE ve CPE ile ilgili bilgileri okuyun lütfen. Sonra da CAE için verilen linke girip soru çeşitlerini, örnek sınavları inceleyin. Her iki sınav da çalışırken zevk alacağınız sınav türü. CAE'yi klasik sınav olarak düşünün, TOEFL adı üstünde Internet Based Test. Bu gece fırsat bulursam TOEFL iBT ile ilgili ayrıntılı bilgi vermeye çalışacağım. Telif hakları sorunu olması tüm bir sınav örneğini de paylaşmak isterdim. Zorluk dereceleri aynı ama formatlar çok farklı. 2) Her iki sınav türü için de, kendi kendinize çalışabileceğinizi düşünüyorum. 3) CAE için dün burada paylaştığım yazıda belirttiğim linkteki bilgiler sınava hazırlanmanız için yeterli olacaktır, ama Cambridge Yayınlarından CAE Practice Exams kitabı bulabilirseniz işi sağlama almış olursunuz. TOEFL iBT için test kitaplarını 16 yıldır tanıdığım Deborah Phillps'in LONGMAN Preparation Course for the TOEFL Test kitabını öneriyorum. Bu kitapta reading bölümündeki soru çeşitleri çok anlaşılır biçimde uygulamalı olarak öğretiliyor. Listening, speaking ve writing testleri de çok iyi. Özellikle Intergated Speaking ve Integrated Writing en iyi bu kitapta anlatılıyor. Bu kitabın fiyatı geçen ay 224 lira idi. Bu kitap yoğun 2 aylık çalışma gerektiriyor. Arkasından fiyatı 100 lira civarında bir test kitabı olan BARRON'S TOEFL iBT'deki modal testleri çözerseniz, bu size üç aylık zamanda 80-95 arası puan demektir. 4) Evet, yeterli. Sistemli 1 ay bile çok şey demektir. Başarılar! [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
Pearson PTE | Pearson Test of English Academic
TOEFL iBT, PTE Academic, CAE ve CPE Hakkında Bilgiler