Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Tez Danışmanı Seçimi Hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="eczak" data-source="post: 460359" data-attributes="member: 26036"><p>ben biraz farklı düşünüyorum. Alanında kendini kabul ettirmiş bir hocayla tez yapmak çok büyük avantajdır. Tezi öğrenciden ziyade danışmanında hazırladığını düşünüyorum. Alacağınız eleştiriler tezinizin izlemesi size çıkarılan zorluklar daha tecrübeli hocalar tarafından rahatlıkla çıkarılabilir. Ama alanında kabul edilen, sözünün üzerine söz söylenmeyen bir hocayla çalışılırsa çok daha hızlı ilerleme şansı olabilir. </p><p>Bu düşüncemin yanı sıra şunu da düşünüyorum. Tez aşaması akademik hayatın başlangıcında sonrası zamanlar için çok önemlidir. Tez çalışması sırasında yapacağınız bildiriler, yayınlar çıkaracağınız projeler yurt dışı bağlantılar sonrasında ayarlayabileceğiniz yurt dışı araştırma olanaklar vs. gibi bir çok imkan tecrübeli ve bilgili çalışkan bir danışmanla daha rahat elde edilebilir. Tez sırasında tez öğrencisi deneyimsiz, bilgisiz ve sözü dinlenmeyen kendi başına yayın hatta bildiri yapacak düzeyde olmayan iyi bir çalışma bile ortaya koysa muhtemelen SCI kapsamında tek başına yayın yapmak istese ön yargıyla karşılanacak bir kişidir. Hocanın ismi bu anlamda çok önemlidir. Danışman sadece tezinizi bitirtmek ile kalmayacak sonraki aşamalarda yolu önünüze koyan olacaktır. </p><p>Bu nedenle seçiminizi dikkatli yapmanızı öneririm. İyi anlaşmak arkadaş gibi olmak vs. tabiki önemlidir ama tez süreci veya bir akademik kadroda olarak tezinizi yapmanız profesyonellik gerektirir. Aranızda mesafe bile olsa kaliteli işin çıkması işin gereğini yapmanı iyi bir hocayla mümkün olabilir. </p><p>Edindiğim izlenimler ve tecrübeler benim bu şekilde bakmamı sağlıyor. Herkesin tecrübeleri ve yaşamları farklı olabilir. </p><p>Sizin sorduğunuz sorunun dışında, "çalışmak istediğiniz konu" da danışman seçiminde önemli olacaktır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="eczak, post: 460359, member: 26036"] ben biraz farklı düşünüyorum. Alanında kendini kabul ettirmiş bir hocayla tez yapmak çok büyük avantajdır. Tezi öğrenciden ziyade danışmanında hazırladığını düşünüyorum. Alacağınız eleştiriler tezinizin izlemesi size çıkarılan zorluklar daha tecrübeli hocalar tarafından rahatlıkla çıkarılabilir. Ama alanında kabul edilen, sözünün üzerine söz söylenmeyen bir hocayla çalışılırsa çok daha hızlı ilerleme şansı olabilir. Bu düşüncemin yanı sıra şunu da düşünüyorum. Tez aşaması akademik hayatın başlangıcında sonrası zamanlar için çok önemlidir. Tez çalışması sırasında yapacağınız bildiriler, yayınlar çıkaracağınız projeler yurt dışı bağlantılar sonrasında ayarlayabileceğiniz yurt dışı araştırma olanaklar vs. gibi bir çok imkan tecrübeli ve bilgili çalışkan bir danışmanla daha rahat elde edilebilir. Tez sırasında tez öğrencisi deneyimsiz, bilgisiz ve sözü dinlenmeyen kendi başına yayın hatta bildiri yapacak düzeyde olmayan iyi bir çalışma bile ortaya koysa muhtemelen SCI kapsamında tek başına yayın yapmak istese ön yargıyla karşılanacak bir kişidir. Hocanın ismi bu anlamda çok önemlidir. Danışman sadece tezinizi bitirtmek ile kalmayacak sonraki aşamalarda yolu önünüze koyan olacaktır. Bu nedenle seçiminizi dikkatli yapmanızı öneririm. İyi anlaşmak arkadaş gibi olmak vs. tabiki önemlidir ama tez süreci veya bir akademik kadroda olarak tezinizi yapmanız profesyonellik gerektirir. Aranızda mesafe bile olsa kaliteli işin çıkması işin gereğini yapmanı iyi bir hocayla mümkün olabilir. Edindiğim izlenimler ve tecrübeler benim bu şekilde bakmamı sağlıyor. Herkesin tecrübeleri ve yaşamları farklı olabilir. Sizin sorduğunuz sorunun dışında, "çalışmak istediğiniz konu" da danışman seçiminde önemli olacaktır. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Tez Danışmanı Seçimi Hakkında