Dilbilgisi Tenses

Aünal

Öğrenci
Arkadaşlar ben YDS 'ye ilk defa ve maalesef evde hazırlanıyorum, herhangi bir kursa gitme imkanım yok. Takıldığım soruları buraya yazarak bilen arkadaşlardan özellikle de anlatarak çözmelerini rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

1. When they heard a gunfire across the border, the relief workers in the camp knew that another group of refugees ............ before long.

a.are arriving
b.had arrived
c.will arrive
d.would be arriving

2.in some quarters it is felt that the minister.............. the political stature that he needs to recast the country's economic policy.

a.was losing
b.lost

3.The pasific markets...........extremely competitive since the manufacturing capacity of many Far eastern countries ....... to improve at the turn of the decade.

a.had become-would begin
b.have become- began
 

Cezerî

Öğrenci
3. Soru since'den dolayı present perfect olacak cevap b. 1. Soruda before long'dan dolayı geçmiş zaman olduğu anlaşılıyor. B veya d şıkları arasında tercih yapacağız. D şıkkı pasif fakat 'group of refugees' canlı olduğu için cevap aktif olacak bu bakımdan cevap b. 2. Soruda ise 'felt' yani simple pasttan sonra past progressive kullanılamayacağını düşünüyorum. Bu sorunun da cevabını b olarak düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

kazm38

Öğrenci
Befordan önce After dan sonra kural ya Had V3 yada V2 gelir

- - - Güncellendi - - -

Befordan önce After dan sonra kural ya Had V3 yada V2 gelir.
 

ynoktaselim

Öğrenci
YDS' ye ilk defa ve kendi başınıza çalışıyorsanız bu sorularla yanlış bir yol izliyorsunuz. Öncelikle okuma anlama becerinizi ve kelime hazinenizi geliştirerek işe başlayıp, belirli bir seviyeye geldikten sonra grammer çalışmaya başlamalısınız. Aslında grammer çalışmaya pekte gerek kalmayacak okuma - anlama becerinizi geliştirdikten sonra. En son basamak olarakta soru türleri üzerinden giderek ve yeterince soru çözerek sınava hazırlanabilirsiniz...
Konya'da Okutman olarak çalışıyorum ve KPDS-YDS-ÜDS hazırlık konusunda 4 yıllık tecrübem var. Ayrıca son YDS puanım 100. Bu konuda ihtiyaç duyan arkadaşlara yardımcı olabilirim...
 
A

Akademik Forum

Guest
1. d'nin olmama sebebi "would be arriving" bir modal yapısıdır ve tense olarak present progressive'i karşılar dolayısıyla bu cevap elenir. when v2 almış ise bize past yapıda bir tense veya past yapıda bir modal gerekir. a ve d aynı tense yani "present" progressive olduğu için elenir, c future yapıda olduğu için elenir geriye b kalır. şu kuralı da hatırlayalım " when v2, had v3 / had v3 when v2"
 
Üst