Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Tarih Bölümü Yüksek lisans Programı Hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="cnakademik" data-source="post: 500074" data-attributes="member: 105192"><p>Kafana takma yahu. Altı üstü bir dönem. Önünde kaç dönem var daha. Onları yüksek tutarsın, olur biter. Ortalama evet önemli, fakat ALES ve yabancı dil de önemli.</p><p></p><p>Kendini iyi yetiştir, İngilizce'yi ve hatta yanına da bir doğu dilini ekleyerek çok iyi öğren, emin ol kendini ispatladıktan sonra en düşük ortalamayla bile hayallerine kavuşursun. Tarih bölümündeki hocalarımız nitelikli, hevesli, heyecanlı, daha lisanstayken dil öğrenen, literatür bilen iyi öğrenciye aç durumdalar. Böyle bir profil çizer, hocalarınıza kendinizi ispatlar, onların dibinden ayrılmaz, onların sohbetlerinden bile kendinize öğrenecek şeyler bulabilirseniz ortalamanız en son düşüneceğiniz şey olur.</p><p></p><p>Ben doktoramı bitirmek üzereyim. Tarih alanında ne öğrendiysem hocalarımın odalarındaki sohbetlerinde onlara tepsiyle çay götürüp, onları dinlediğimde öğrendim. Fakültedeki dersler önemli fakat, hocalarınızın yakasına, peşine takılarak alacaklarınız daha önemli.</p><p></p><p>Osmanlı Türkçesi'ni iyi öğrenin, şimdiden arşive bol bol gidin belge tarayın, kronikleri okuyun, Halil İnalcık, Ömer Lütfü Barkan vb. büyük hocalarımızın isimlerini, eserlerini, çalışma metodlarını kafanıza kazıyın, bu insanları iyi tanıyın, İslam Ansiklopedisi'ni her zaman kullanın, sözlük okuyun, edebiyattan uzak kalmayın (zira tarih ve edebiyat bütündür). Siz daha lisansta bu istikamete girerseniz akademik hayatın içine siz istemeseniz de dahil ederler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cnakademik, post: 500074, member: 105192"] Kafana takma yahu. Altı üstü bir dönem. Önünde kaç dönem var daha. Onları yüksek tutarsın, olur biter. Ortalama evet önemli, fakat ALES ve yabancı dil de önemli. Kendini iyi yetiştir, İngilizce'yi ve hatta yanına da bir doğu dilini ekleyerek çok iyi öğren, emin ol kendini ispatladıktan sonra en düşük ortalamayla bile hayallerine kavuşursun. Tarih bölümündeki hocalarımız nitelikli, hevesli, heyecanlı, daha lisanstayken dil öğrenen, literatür bilen iyi öğrenciye aç durumdalar. Böyle bir profil çizer, hocalarınıza kendinizi ispatlar, onların dibinden ayrılmaz, onların sohbetlerinden bile kendinize öğrenecek şeyler bulabilirseniz ortalamanız en son düşüneceğiniz şey olur. Ben doktoramı bitirmek üzereyim. Tarih alanında ne öğrendiysem hocalarımın odalarındaki sohbetlerinde onlara tepsiyle çay götürüp, onları dinlediğimde öğrendim. Fakültedeki dersler önemli fakat, hocalarınızın yakasına, peşine takılarak alacaklarınız daha önemli. Osmanlı Türkçesi'ni iyi öğrenin, şimdiden arşive bol bol gidin belge tarayın, kronikleri okuyun, Halil İnalcık, Ömer Lütfü Barkan vb. büyük hocalarımızın isimlerini, eserlerini, çalışma metodlarını kafanıza kazıyın, bu insanları iyi tanıyın, İslam Ansiklopedisi'ni her zaman kullanın, sözlük okuyun, edebiyattan uzak kalmayın (zira tarih ve edebiyat bütündür). Siz daha lisansta bu istikamete girerseniz akademik hayatın içine siz istemeseniz de dahil ederler. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Tarih Bölümü Yüksek lisans Programı Hakkında