Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Tarih Bölümü Yüksek lisans Programı Hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="cnakademik" data-source="post: 499707" data-attributes="member: 105192"><p>Tarih bölümleri gelenekselcidir. Gerçekten sizi kabul etmeleri için sizi tarih mezunlarının bile önüne çıkaracak bir yetkinliğiniz varsa, mesela çok iyi birkaç dil bilmek, çok iyi Osmanlı Türkçesi bilmek vb., en azından Marmara Üniversitesi bir kişi de olsa alan dışından birilerini yüksek lisansa kabul edebiliyor. Onun haricinde Tarih mezunu olmadıkça, sizi kabul etmek istemeyecekler. Bunu da açıkça söylerler zaten. Üniversiteler lisansta tanıyıp, bildikleri, azmine ve hevesine inandıkları kendi öğrencilerine öncelik tanımak istiyorlar. Ondan sonra ise başka üniversite mezunu öğrencileri alıyorlar. Onlardan da sıra kalırsa alan dışı biri olarak dediğim gibi fark yaratacağınız bir özelliğiniz varsa kabul ediliyorsunuz. Marmara Üniversitesi'ne Uluslararası İlişkiler mezunu birinin tarihte yüksek lisansa kabul edildiğini duymuştum. Ama aday Tarih bölümü için son derece önemli olan İngilizce, Arapça ve Farsça'yı ileri derecede biliyormuş ve mülakatta da Osmanlı Türkçesi'nde Tarih mezunu adaylara fark atmış. Bu nedenle kabul etmişler. Sonrasında zaten bir sene de bilimsel hazırlık var.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cnakademik, post: 499707, member: 105192"] Tarih bölümleri gelenekselcidir. Gerçekten sizi kabul etmeleri için sizi tarih mezunlarının bile önüne çıkaracak bir yetkinliğiniz varsa, mesela çok iyi birkaç dil bilmek, çok iyi Osmanlı Türkçesi bilmek vb., en azından Marmara Üniversitesi bir kişi de olsa alan dışından birilerini yüksek lisansa kabul edebiliyor. Onun haricinde Tarih mezunu olmadıkça, sizi kabul etmek istemeyecekler. Bunu da açıkça söylerler zaten. Üniversiteler lisansta tanıyıp, bildikleri, azmine ve hevesine inandıkları kendi öğrencilerine öncelik tanımak istiyorlar. Ondan sonra ise başka üniversite mezunu öğrencileri alıyorlar. Onlardan da sıra kalırsa alan dışı biri olarak dediğim gibi fark yaratacağınız bir özelliğiniz varsa kabul ediliyorsunuz. Marmara Üniversitesi'ne Uluslararası İlişkiler mezunu birinin tarihte yüksek lisansa kabul edildiğini duymuştum. Ama aday Tarih bölümü için son derece önemli olan İngilizce, Arapça ve Farsça'yı ileri derecede biliyormuş ve mülakatta da Osmanlı Türkçesi'nde Tarih mezunu adaylara fark atmış. Bu nedenle kabul etmişler. Sonrasında zaten bir sene de bilimsel hazırlık var. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Tarih Bölümü Yüksek lisans Programı Hakkında