Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Tablodaki İntihal
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ink Bottle" data-source="post: 386527" data-attributes="member: 69101"><p>İntihal programı evet tespit edemez ancak teziniz YÖK tez veri tabanına yüklenecek ve 3 yıllık gizliği aktif etseniz bile en geç 3 yıl sonra tüm dünya tezinize ulaşabilecektir. O tablonun intihal olduğunu gören biri şikayet falan ederse hem sizin hem danışmanınızın başı ağrır ciddi anlamda. İkincisi de resim olarak yapıştırmak kötü bir görüntü oluşturur. </p><p></p><p>Diğer taraftan tezde başkasına ait bir tablo kullanmaktan daha doğal bir şey yoktur. Zira bazı makalelerdeki bazı tablolar bir şeyleri çok güzel açıklar ve onu kullanmak isteriz. Bu durumda tablo İngilizce olsa ve siz Türkçe'ye çevirseniz dahi yine de atıf vermeniz gerekir. Bu atıf şu şekilde yapılabilir. (Belki siz biliyorsunuzdur ama bu başlığa gelen bilmeyen arkadaş varsa onlar için yazıyorum. </p><p></p><p><span style="color: #B22222">Tablo 1: OECD ülkelerinde işsizlik oranları (Kaynak: OECD 2012 Raporu, <a href="http://www.oecd.org/xxx" target="_blank">www.oecd.org/xxx</a> Erişim Tarihi: 04.12.2013)</span></p><p><span style="color: #B22222"></span></p><p><span style="color: #B22222">Buraya tablonun kendisi</span></p><p></p><p></p><p>Atıfın formatı üniversitenin yazım yönergesinde vardır Ben genel formatta yazdım. Bu şekilde atıf yapınca hiç bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız. Diğer türlü dediğim gibi intihaldir ve uzun vadede başınız ağrır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ink Bottle, post: 386527, member: 69101"] İntihal programı evet tespit edemez ancak teziniz YÖK tez veri tabanına yüklenecek ve 3 yıllık gizliği aktif etseniz bile en geç 3 yıl sonra tüm dünya tezinize ulaşabilecektir. O tablonun intihal olduğunu gören biri şikayet falan ederse hem sizin hem danışmanınızın başı ağrır ciddi anlamda. İkincisi de resim olarak yapıştırmak kötü bir görüntü oluşturur. Diğer taraftan tezde başkasına ait bir tablo kullanmaktan daha doğal bir şey yoktur. Zira bazı makalelerdeki bazı tablolar bir şeyleri çok güzel açıklar ve onu kullanmak isteriz. Bu durumda tablo İngilizce olsa ve siz Türkçe'ye çevirseniz dahi yine de atıf vermeniz gerekir. Bu atıf şu şekilde yapılabilir. (Belki siz biliyorsunuzdur ama bu başlığa gelen bilmeyen arkadaş varsa onlar için yazıyorum. [COLOR="#B22222"]Tablo 1: OECD ülkelerinde işsizlik oranları (Kaynak: OECD 2012 Raporu, [url]www.oecd.org/xxx[/url] Erişim Tarihi: 04.12.2013) Buraya tablonun kendisi[/COLOR] Atıfın formatı üniversitenin yazım yönergesinde vardır Ben genel formatta yazdım. Bu şekilde atıf yapınca hiç bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız. Diğer türlü dediğim gibi intihaldir ve uzun vadede başınız ağrır. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Tablodaki İntihal