Swot Analizi ve Finansal Analiz Hakkında

senbuse

Öğrenci
Herkese merhaba. Bugün bir ekonomi uzmanı olarak en çok karıştırılan analiz türlerinden sizlere bahsetmek istiyorum. Öğrenciler veya bu konular ilgisini çeken olursa size yardımcı olmak isterim. Çok genel bir konu olsun diye bu konudan bahsetmek istedim sizlere. swot analizi ve finansal analiz nedir sizler için kısaca bahsetmek istedim. Sormak istediğiniz bir şey olursa yorumlarda sohbet edelim, keyifli okumalar dilerim :)

SWOT Analizi Nedir?
SWOT analizi, işletmenin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek ve dış çevreden kaynaklanan tehdit ve fırsatları tespit edip bunlara karşı önlem almak için kullanılır. Dolayısıyla SWOT analizi ile bir kuruluşun; güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları ve tehditleri analiz edilir. SWOT analizi stratejik öneme sahip, kolay ama güçlü bir çalışma olarak nitelendirilebilir.SWOT analizinde;
İşletmenin iç yapısının,
İşletmenin faaliyet içerisinde bulunduğu ortamın ve dış koşulların,
İşletmenin ileriki dönemlerde karşılaşabileceği ve etkilenebileceği gelişmelerin,
İşletmenin hedef kitlesinin ve işletme faaliyetlerinden etkilenenlerin değerlendirmesi yapılmaktadır.

Finansal Analiz Nedir
finansal analiz şirketinizin mali tablolarda yer alan bilanço kalemlerinin incelenmesi ile faaliyetlerinizin neticesini, şirketin finansal durumunu, eksik yönlerin nasıl iyileştirileceği, bu eksik yönler için aksiyon planlarının oluşturulduğu, mevcut durum doğrultusunda şirketinizin geleceğini planlamak için yapılan analizdir.
Finansal analiz, özellikle KOBİ’ler için ciddi bir yol gösterici nitelik taşısa bile, günümüzde birçok KOBİ maalesef finansal analiz yaptırmaktansa, finansal yükü tercih etmektedir.
 
Üst