Spor alanında makale konusu bulmak ?

Abseto

Öğrenci
Merhabalar üniversitede spor bil. de beden eğitimi öğretmenliği bölümü kazandım. Akademisyen olmak, istediğim gibi giderse ylsy ile yurtdışında da kendimi geliştirmek istiyorum. Genel olarak üniversite içerisinde yetiştiğim için bu konularda az çok bilgim var. İngilizcem de çok iyi olmasa da zamanla hallederim. Asıl sorunum ise yazacak konu bulamamak :) tabi bölüme başlayınca zamanla ilham gelebilir diyebilirsiniz ancak diğer bölümlere bakınca çok geniş konulara hitap edebiliyorlar. Spor alanında ise zaten ülkemizde futbol dışında başka bir spora ilgi ve yatırım yokken, çoğu konuda da temel şeyler belli iken yeni birşey bulmak çok zor geliyor. Hani sevdiğim bir alan olduğu için konu bulsam doktora bitmeden doçentlik şartlarını sağlamayı bile düşünürüm. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum :)
 

fzt.y

Öğrenci
Bu azim ve kararlılığını takdirle karşılıyorum genç adam. İnşallah istediğin yerlere gelirsin. Fakat lisans eğitimine başlamamış bir kişi için çok erken atılmış bir adım. Son sınıfa geldiğinde bir hocanın desteğiyle bilimsel kongrelere poster yapabilirsin. Makale yazmak için ise yetkinliğini alman lazım.
 

Abseto

Öğrenci
Teşekkürler hocam. son sınıfa gelipte elim ayağım birbirine dolaşırsa diye korkuyorum. Yani geç yaşa bırakmak istemediğimden, erken yaşta da dediğim gibi konu, malzeme ürün vb. birşey bulamama korkusundan şimdiden araştırıyorum :) Bide makale yazmak için yetkinliği almak derken ne demek istediniz :) (isans- yükseklisans- doktora bitirmek mi ? )
 
Üst