Son 6 Yılın YLSY Taban Puanları

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ÖSYM uçmuş tüm linkler ösym ye aittir foruma yüklemedik üye olmadan indirebilsin herkes diye

fasttornado

Öğrenci
Nazmi hocam beş bin kişi yararlandı mı sence bu proğramdan? Aslında net rakamı düşünürsek bu işin sonunda beş bin kişinin yurda dönüp akademisyen olması gerekir. Ama bu rakamı bu mantıkla asla yakalayamazlar.

alialexander

Öğrenci
hiç belli olmaz, 5 yıl 5 bin kişi dediler 6.yıl oldu her an kesilebilir.

ilk bakista 6 yil oldu gibi geliyor ama akademik takvimi dikkate aliyor olabilrler. 2007 yilinda ilk defa basvurular kabul ediliyor. yani;

2006-2007 first
2008-2008 second
2009-2009 third
2010-2011 fourth
2011-2012 fifth

5. yil 2012 ile dolmus oluyor. fakat net blgiye ulasmak istiyoruz. ilk firsatta meb i arayip bu konuda bilgi alacagim. burada paylasacagim. tesekkurler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ilk bakista 6 yil oldu gibi geliyor ama akademik takvimi dikkate aliyor olabilrler. 2007 yilinda ilk defa basvurular kabul ediliyor. yani;

2006-2007 first
2008-2008 second
2009-2009 third
2010-2011 fourth
2011-2012 fifth

5. yil 2012 ile dolmus oluyor. fakat net blgiye ulasmak istiyoruz. ilk firsatta meb i arayip bu konuda bilgi alacagim. burada paylasacagim. tesekkurler
2011'de iki kere alım yapıldığı için sayı olarak demek istemiştim. 6. bu dönem yapılıyor.

alialexander

Öğrenci
MEB in yuksek ogretm daire baskanligindan bir yetkili ile yaptigim gorusmeden ylsy nin devam edip etmeyecegi konusunda edindigim bilgiye gore; Ust makamlardan durdurulmasii konusunda bir emir gelmemis. Memurun tahmini odur ki; Bu hukumet iktarda kaldigi surece devam edecektir... gorunen o ki uzun yillar devam edecek :)

whynot

Öğrenci
arkadaşlar ben sosyoloji mezunuyum. YLSY düşünüyorum ales'e girdim 70'i kılı kılına geçerim tahminimce. mağlum başvurmak için taban puan 70 eğer 70'i geçebilirsem başvurabileceğim onun için benim için önemli. Sormak istediğim soru şu bildiğim kadarıyla biz sosyal hizmet kadrolarınıda yerleşebiliyoruz. 2010 yılına http://osym.gov.tr/dosya/1-56693/h/2010enkucukenbuyukpuanlar.pdf taban puanlarına baktığım zaman sosyal hizmet kadrolarının boş kaldığını gördüm. Yani kimse başvurmuyor gibi sanki, bu durumda 71 puanla YLSY kazanma şansım var gibi sanki ne dersiniz? Sosyoloji mezunu olup YLSY düşünen var mı? Ne düşünüyor bu konu hakkında?