Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Sinava gitmeyecegi halde başvuru yapan TİP?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="47" data-source="post: 457678" data-attributes="member: 52046"><p>Biraz garip bir gelebilir ama bence bu tiplerin sayısı çoğalması lazım. BENCE tabi. Nedenlerine gelince:</p><p></p><p>Öncelikle bu şahıslar cari alımlarde torpilli adamların devre dışı kalmasında büyük hizmetleri oluyor. Örneğin 3 yıl önce bir araş. gör kadrosuna alınan eleman 10. kişi olarak zar zor sıralamaya girmişti. Bütün notları en düşüktü.Ardından bu şahıs kadroya alındı. O zaman jüride olan hocayla, daha bir ay önce konuşurken elemanın bir iki sorunundan konu açıldı ve açıkça "hocam bu elemanı son sıraydı ve atadınız, bu kadarınız hakkında ne düşünüyorsunuz" gibisinden sordum. Hoca bildiğin vicdan azabı çekiyordu. Yaptıkları yanlış hakkında uzun uzun konuştu.</p><p>Ama keşke o gün sadece bir tane daha sınava başvurup gelmeyen bir tip olsaydı, bugün o kadroda gerçekten hakeden birinin olacaktı. Bu bizzat yaşadığım soruna bir örnek.</p><p>Giden kadro önemli değil ama o kurumda 50 yıl boyunca özellikle öğrencilerin başına bela ettiler.</p><p></p><p>Bu tiplerin yüzünden puanlar da yükseldi, eskiden onun bunun çocuğuna (yani babası iyi bir yere kapak atmış olan) derhal kadro açlabiliyordu. Şimdi ise puanları düşük ise o topa hiç girmiyorlar.</p><p></p><p>Bazen ise kadro başkasına açılıyor, başkası giriyor. Ya sıralamaya giremiyor veya diğer rakiplerden biri eleme riski göze alınamayacak kadar iyi kağıt veriyor. Sonuçta torpili olan uğraşıp kadro açıltırıyor, başkası gelip giriyor.</p><p></p><p>Bence iyi düşünülmesi gereken bir konu. </p><p></p><p>Ancak ben yaptıkları işin faydalı olduğunu düşünüyorum.</p><p></p><p>Sonuçta sıralamaya girip bir torpilliye kadroyu verip geri dönmektense, başvurunu çok olduğu kimin alacağının belirsiz olduğu bir kadronun sınavına girmek daha mantıklı geliyor. Herşey ilk 10'a girmek değil. Bence ya 1 ya hiç.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="47, post: 457678, member: 52046"] Biraz garip bir gelebilir ama bence bu tiplerin sayısı çoğalması lazım. BENCE tabi. Nedenlerine gelince: Öncelikle bu şahıslar cari alımlarde torpilli adamların devre dışı kalmasında büyük hizmetleri oluyor. Örneğin 3 yıl önce bir araş. gör kadrosuna alınan eleman 10. kişi olarak zar zor sıralamaya girmişti. Bütün notları en düşüktü.Ardından bu şahıs kadroya alındı. O zaman jüride olan hocayla, daha bir ay önce konuşurken elemanın bir iki sorunundan konu açıldı ve açıkça "hocam bu elemanı son sıraydı ve atadınız, bu kadarınız hakkında ne düşünüyorsunuz" gibisinden sordum. Hoca bildiğin vicdan azabı çekiyordu. Yaptıkları yanlış hakkında uzun uzun konuştu. Ama keşke o gün sadece bir tane daha sınava başvurup gelmeyen bir tip olsaydı, bugün o kadroda gerçekten hakeden birinin olacaktı. Bu bizzat yaşadığım soruna bir örnek. Giden kadro önemli değil ama o kurumda 50 yıl boyunca özellikle öğrencilerin başına bela ettiler. Bu tiplerin yüzünden puanlar da yükseldi, eskiden onun bunun çocuğuna (yani babası iyi bir yere kapak atmış olan) derhal kadro açlabiliyordu. Şimdi ise puanları düşük ise o topa hiç girmiyorlar. Bazen ise kadro başkasına açılıyor, başkası giriyor. Ya sıralamaya giremiyor veya diğer rakiplerden biri eleme riski göze alınamayacak kadar iyi kağıt veriyor. Sonuçta torpili olan uğraşıp kadro açıltırıyor, başkası gelip giriyor. Bence iyi düşünülmesi gereken bir konu. Ancak ben yaptıkları işin faydalı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta sıralamaya girip bir torpilliye kadroyu verip geri dönmektense, başvurunu çok olduğu kimin alacağının belirsiz olduğu bir kadronun sınavına girmek daha mantıklı geliyor. Herşey ilk 10'a girmek değil. Bence ya 1 ya hiç. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Sinava gitmeyecegi halde başvuru yapan TİP?