Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Takıldığınız-Çözemediğiniz Sorular
Sayı Kümesi Gruplama Soruları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kemutluer" data-source="post: 365959" data-attributes="member: 55432"><p>Anladım, çok teşekkür ederim. Sanırım bu tip sorularda ardışık sayıların, ardışık tek ve çift sayılarda toplama işlemi formüllerini baz almak gerekiyor. Örneğin kitap sayfası soruları da bunlara dahil anladığım kadarıyla. bu soruda örneğin tek sayılar şeklinde gruplansaydı, n^2 formülü baz alacaktık n'i bulurken.</p><p></p><p>Ama şöyle bir soru sorayım ki, soru tipine dair bir ezberden ziyade anlamaya yönelik adım atmış olalım.</p><p></p><p>2,4,6,8...40 şeklindeki bir dizinin sayılarının toplamı, nasıl oluyor da başka bir sayı dizgisindeki bir rakama tekabül ediyor.</p><p></p><p>örneğin yukarıdaki dizinin toplamı 40=2n ise n=20 den n(n+1) formülünden 20.21= 420 </p><p>Tamam da bu 40 a kadar olan sayıların toplamı 420, bu 420 sayısı nasıl oluyorda bir başka sayı dizisinde (örneğin bu bir 420 adet sayma sayısı kullanılmış bir kitap sayfası olsun) 176. sayfaya denk düşüyor?</p><p></p><p>Sanırım bu sorunun cevabını anladığımda, iki farklı sayı düzlemi arasındaki ilişkiyi keşfedebilip, soru üzerine soyutlama düzeyini bir tık ileri taşımış olucam.</p><p></p><p>Açıklamanız çok sağlıklı gerçekten, teşekkür ederim.</p><p></p><p></p><p>Not: Yukarıdaki mesajı nasıl becerdiysem misafir olarak yollamışım. Silemedim de kusura bakmayın, umarım moderasyon el atar =)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kemutluer, post: 365959, member: 55432"] Anladım, çok teşekkür ederim. Sanırım bu tip sorularda ardışık sayıların, ardışık tek ve çift sayılarda toplama işlemi formüllerini baz almak gerekiyor. Örneğin kitap sayfası soruları da bunlara dahil anladığım kadarıyla. bu soruda örneğin tek sayılar şeklinde gruplansaydı, n^2 formülü baz alacaktık n'i bulurken. Ama şöyle bir soru sorayım ki, soru tipine dair bir ezberden ziyade anlamaya yönelik adım atmış olalım. 2,4,6,8...40 şeklindeki bir dizinin sayılarının toplamı, nasıl oluyor da başka bir sayı dizgisindeki bir rakama tekabül ediyor. örneğin yukarıdaki dizinin toplamı 40=2n ise n=20 den n(n+1) formülünden 20.21= 420 Tamam da bu 40 a kadar olan sayıların toplamı 420, bu 420 sayısı nasıl oluyorda bir başka sayı dizisinde (örneğin bu bir 420 adet sayma sayısı kullanılmış bir kitap sayfası olsun) 176. sayfaya denk düşüyor? Sanırım bu sorunun cevabını anladığımda, iki farklı sayı düzlemi arasındaki ilişkiyi keşfedebilip, soru üzerine soyutlama düzeyini bir tık ileri taşımış olucam. Açıklamanız çok sağlıklı gerçekten, teşekkür ederim. Not: Yukarıdaki mesajı nasıl becerdiysem misafir olarak yollamışım. Silemedim de kusura bakmayın, umarım moderasyon el atar =) [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Takıldığınız-Çözemediğiniz Sorular
Sayı Kümesi Gruplama Soruları