Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Takıldığınız-Çözemediğiniz Sorular
Paragraf Sorusu 29 ve 30
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hikmetselim" data-source="post: 286205" data-attributes="member: 46050"><p>(I) Sağladığı psikolojik etkiden yola çıkılarak, kendine</p><p>güvenmenin bir yolu olduğu düşünülen dik oturuş,</p><p>biyolojik olarak da oluşturduğu değişimle kişiyi hedefe</p><p>yaklaştırıyor. (II) Yapılan araştırmalar; oturuşu</p><p>değiştirmenin, liderlik konumuna yükselmede etkili</p><p>olduğunu ortaya koydu. (III) Öğrenciler üzerinde yapılan</p><p>incelemelerde, gerçekten de oturuş dikleştikçe bazı</p><p>hormonlarda değişim görüldü. (IV) Omuzların ve</p><p>çenenin dikleştirilmesi, kolların rahat bırakılması, sırtın</p><p>esnetilmesi; vücuttaki hormonal değerleri, liderlerde</p><p>görülen hormon dengesiyle aynı düzeye taşıdı. (V) Bu</p><p>da oturuşun ve vücut dili kullanımının, psikolojik bir</p><p>taktik olmanın yanında biyokimyasal bir etki de</p><p>oluşturduğunu gösterdi. ----.</p><p></p><p><strong>29. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangisinde</strong></p><p><strong>bir çıkarım yapılmıştır?</strong></p><p></p><p>A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V.</p><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>30. Bu parçanın sonuna, düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden</strong></p><p><strong>hangisi getirilemez?</strong></p><p></p><p>A) Araştırmayı yapan uzmanlar, bir görüşme ya da sunum</p><p>öncesinde güçlü bir duruş sergilemenin, görüşme</p><p>boyunca performansı yüksek tutacağını belirtiyor</p><p></p><p>B) Hâlbuki insanın, yalnızca kendine inanarak bile çok</p><p>şey başarabileceği düşüncesi, kısa bir zaman öncesine</p><p>kadar dikkate alınmıyordu</p><p></p><p>C) Araştırmacılara göre, elde edilen verilerin güvenilirliği</p><p>konusunda şüphe duymak mümkün ama sonuçlar</p><p>gerçekten incelenmeye değer</p><p></p><p>D) Bütün bunlar gösteriyor ki bireyin kendine güvenmesi</p><p>yalnızca dış etkenlere bağlı değil; kendisini nasıl</p><p>yönettiğinin de bunda büyük payı var</p><p></p><p>E) Sosyal yaşamda sağlayacağı yararları henüz bilmediğimiz</p><p>daha nice yol var ve keşfedilmeyi bekliyor</p><p>belki de</p><p></p><p><strong>2012 KPSS GY/GK</strong></p><p></p><p></p><p>29. Soruda bizden çıkarım yapılmış cümleyi bulmamız isteniyor. A şıkkında <strong>''Sağladığı psikolojik etkiden yola çıkılarak,...''</strong> cümlesi bir çıkarım ifade ediyor diye düşündüm fakat cevap A değilmiş!</p><p></p><p>30. Soruda<strong> A, B, C, D şıklarının hepsi de </strong>vücut dilinin psikojiye etkisinin üzerinde durmuş ve biyokimyasal açıdan<strong> bir etki oluşturabileceğini destekler yönünde</strong>. Fakat E şıkkı konuyla alakasız buldum ve bence düşüncenin sonuna getirilemez diye düşündüm; ama cevap E değilmiş!</p><p></p><p>Soruyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hikmetselim, post: 286205, member: 46050"] (I) Sağladığı psikolojik etkiden yola çıkılarak, kendine güvenmenin bir yolu olduğu düşünülen dik oturuş, biyolojik olarak da oluşturduğu değişimle kişiyi hedefe yaklaştırıyor. (II) Yapılan araştırmalar; oturuşu değiştirmenin, liderlik konumuna yükselmede etkili olduğunu ortaya koydu. (III) Öğrenciler üzerinde yapılan incelemelerde, gerçekten de oturuş dikleştikçe bazı hormonlarda değişim görüldü. (IV) Omuzların ve çenenin dikleştirilmesi, kolların rahat bırakılması, sırtın esnetilmesi; vücuttaki hormonal değerleri, liderlerde görülen hormon dengesiyle aynı düzeye taşıdı. (V) Bu da oturuşun ve vücut dili kullanımının, psikolojik bir taktik olmanın yanında biyokimyasal bir etki de oluşturduğunu gösterdi. ----. [B]29. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangisinde bir çıkarım yapılmıştır?[/B] A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V. [B] 30. Bu parçanın sonuna, düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilemez?[/B] A) Araştırmayı yapan uzmanlar, bir görüşme ya da sunum öncesinde güçlü bir duruş sergilemenin, görüşme boyunca performansı yüksek tutacağını belirtiyor B) Hâlbuki insanın, yalnızca kendine inanarak bile çok şey başarabileceği düşüncesi, kısa bir zaman öncesine kadar dikkate alınmıyordu C) Araştırmacılara göre, elde edilen verilerin güvenilirliği konusunda şüphe duymak mümkün ama sonuçlar gerçekten incelenmeye değer D) Bütün bunlar gösteriyor ki bireyin kendine güvenmesi yalnızca dış etkenlere bağlı değil; kendisini nasıl yönettiğinin de bunda büyük payı var E) Sosyal yaşamda sağlayacağı yararları henüz bilmediğimiz daha nice yol var ve keşfedilmeyi bekliyor belki de [B]2012 KPSS GY/GK[/B] 29. Soruda bizden çıkarım yapılmış cümleyi bulmamız isteniyor. A şıkkında [B]''Sağladığı psikolojik etkiden yola çıkılarak,...''[/B] cümlesi bir çıkarım ifade ediyor diye düşündüm fakat cevap A değilmiş! 30. Soruda[B] A, B, C, D şıklarının hepsi de [/B]vücut dilinin psikojiye etkisinin üzerinde durmuş ve biyokimyasal açıdan[B] bir etki oluşturabileceğini destekler yönünde[/B]. Fakat E şıkkı konuyla alakasız buldum ve bence düşüncenin sonuna getirilemez diye düşündüm; ama cevap E değilmiş! Soruyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Takıldığınız-Çözemediğiniz Sorular
Paragraf Sorusu 29 ve 30