Okutmanlık - Yazılı Sınav Sonucuna İtiraz

ljurgalf

Öğrenci
Arkadaşlar, bugün açıklanan sınav sonuçlarına göre yazılı sınavda çok düşük bir not almışım. Daha önce girdiğim sınavların çok altında olan ve kasıtlı olarak verildiğini düşündüğüm bu yazılı sınav sonucuna nasıl itiraz edebilirim? İtirazım kabul edilir de sınav kağıdım yeniden okunacak olursa, bu okuma işlemi aynı hocalar tarafından mı gerçekleştirilir yoksa başkaları tarafından mı? Resmen şok geçirdim ve çok sinirliyim şu an. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Sanıyorum rektörlük kadrosuna yaptınız başvuruyu o yüzden rektörlüğe dilekçe yazacaksınız 60 günlük süreniz var itiraz için ama biran önce veriniz.
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yabancı diller yüksekokulu kadrosuna başvurmuştum hocam.

O zaman yüksekokul müdürlüğüne yazacaksınız. Öncelikle gidip bir konuşun sonra resmi olarak itiraz edin farklı jüri tarafından değerlendirilmesini isteyin yine olmazsa bölge idare mahkemesine dava açın bilirkişi incelesin.
 

ljurgalf

Öğrenci
Sağolun verdiğiniz bilgiler için, hocam. Peki sizce böyle bir süreçten herhangi bir olumlu bir sonuç alma olasılığım var mıdır?
 

ljurgalf

Öğrenci
Eğer cevaplarınıza kesinlikle güveniyorsanız bilirkişi incelediğinde olumlu sonuç alma olasılığınız var tabiki.

Cevaplarıma güveniyorum ama itiraz ettim diye hemen bir bilirkişi incelemesine gidilebilir mi? İtirazım pekala gözardı da edilemez mi yönetim tarafından?

- Cevap veren arkadaşlara teşekkürler, uğraşmamaya karar verdim. Başka yerlerde deneyeğim artık şansımı. -
 

lito hd

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Ben de geçen hafta bir araştırma görevliliği sınavına girdim. Sınava 2 kişi girmiştik, ön değerlendirmede birinci sıradaydım, sınavım da iyiydi. Fakat sınav sonucum beklediğimin altında geldi. Sınav sonucuma itiraz etmek istiyorum, çünkü diploma notum diğer arkadaştan yüksek olduğu için kasten sırf benim girmemi istemedikleri için diğer arkadaşın sınav sonucunu yükselttiklerini düşünüyorum. Çünkü arada az bir puan farkı var, aradaki farkı kapatmak için yapıldığı belli. Ancak şöyle bir sorun var, sınav sonucunun açıklandığı gün ben memlekete döndüm (biletimi önceden almıştım). İtiraz dilekçesini şahsen değil, kardeşim aracılığıyla verebilir miyim. Kardeşim başvurduğum okulun bulunduğu yerde yaşıyor ve avukat. Üniversiteler itiraz dilekçesini alırken, vekalet vermemi isterler mi? Kadro dekanlık tarafından açılmıştı, kadro başvurusunu dekanlığa yapmıştım, itiraz dilekçesini öncelikle dekanlığa mı verecem?

Bilgisi olanlar cevaplayabilirse sevinirim.

- - - Güncellendi - - -

Konuyu araştırma görevlisi başlığında açtım, mesajı yanlış başlık altına yazmışım. Özür dilerim.
 
A

Akademik Forum

Guest
itiraz

Herkese selam. Ben de yüksekokulda okutmanlık kadrosuna başvurdum ancak açıklanan not durumuna göre en iyi sınav kağıdını verdiğim halde beklediğimin altında not aldım ve başarısız gösterildim. Sınav kağıdım tekrar incelensin diye itiraz dilekçesini verdiğim için rektör tarafından tehdit edildim. dolayısıyla da hesaplamada hata yoktur dediler. Ne yapmalıyım bilemedim.
 
Üst