Okutmanlık Kadro Derecesi

oznurucan

Öğrenci
Merhabalar
Ben yeni mezunum, okutmanlığa başvurmayı düşünüyorum fakat şu kadro dereceleri çok kafamı karıştı, forumdaki konuları okumama rağmen bir şey anlamadım.Tecrübe şartı aramayan ilanların hepsine başvurabilir miyim yoksa kadro derecelerine de bakmam mı gerek? öyleyse hangi kadro derecesine başvurabilirim? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 

dutxuri

Araştırma Görevlisi
Kadro derecelerine bakmak lazım hocam.
Kadro derecesi 5 ve yukarı olanlar (yani 5,4,3,2,1) daha önce kadrolu çalışmış olanlar demektir.

Yeni mezun veya daha önce kadrolu çalışmamış olanların başvurabileceği "kadro derecesi" 6 veya 7dir. Ha iki sene ilanları takip ediyordum sadece bir üniversitede 9 ile ilan vermişti adını unuttum. Ama yaygın olan 6 ve 7.

Bazen üniversiteler 6- 7 kadro derecesi için de 2-3 yıl ya da 4 yıl çalışmış olmak deneyimi ister (ki çok az da olsa meb deneyimini de kabul ederlerdi bir iki sene evvel :) şimdi bilmiyorum). Yine en faydasını göreceğiniz "Yükseköğretim'de çalışmış olmak".. bu şart daha çok karşımıza çıkar.

Yine bu derecelerde hiç deneyim şartı koymadan da ilan verenler oluyor.
 

dutxuri

Araştırma Görevlisi
Merhabalar öncelikle bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim (Nazmi hocam biliyorsanız inşallah, yardımcı olursanız sevinirim :) )

Ben şuan bir üniversitede kadrolu okutmanım. Başka bir üniversiteye başvurmak istiyorum. Şuan mevcut kadro derecem 7. Başvuracağım kadro 4 ya da 5'e başvuracağım.
5 ve üstündekilere başvurabilmek için daha önce kadrolu çalışmış olması gerektiğini biliyorum ki o şartı sağlıyorum. Ama sorum şu, ilanda 3 yıl yüksek öğretimde çalışmış olma deneyimi şartı koymuş.

Ben şu anki üniversitede 2.5 senedir kadrolu çalışıyorum, daha önce de başka bir üniversitede 2 yıl ücretli okutmanlık yaptım. Aslında 4.5 yıl deneyimim var ama 2 yılı ücretli iken ya başvursam sorun olur mu? Daha doğrusu o 3 yıllık deneyim kadrolu olduğun zaman içinde olması gerekiyor diye saçma bir engel çıkar mı karşıma? :)
Şimdiden çok teşekkürler.
 
Üst