Okutmanlık İçin Şartlar Nelerdir?

kaamos

Araştırma Görevlisi
okutman olabilmek için izlenecek yol nedir? nasıl okutmanlık yapabilirim? bilgilendirirseniz sevinirim.

kadro ilanlarını takip edeceksiniz. yeterli ales ve yd puanınızla başvuruyorsunuz. sınava çağrılıp başarılı olursanız başlıyorsunuz. duruma göre deneyim (5 yıl, 10 yıl vs) ya da yabancı dil okutmanlığında belli bir puanın üstü (örn 90 üstü ing gibi) şartları aranabiliyor.
 
A

Akademik Forum

Guest
ceeee

sanki millet anasın da 10 yıl deneyimli olarak duyuyor ne saçma şeydir kimi kandırıyorsunuz dayin varsa tamamdır yoksa yok
 
A

Akademik Forum

Guest
bu sorum için ayrı bir başlık açmaya gerek duymadım, umarım konu amacından sapmaz:

okutmanlık ilanlarına bakarken bazı üniversitelerin formasyon istediğini görüyorum. açıkçası ben de üniversite okurken (ingiliz dili ve edebiyatı) öğretmenliği düşünmediğim için formasyon almadım. 5-6 sene önce bir vakıf üniversitesinde okutmanlık yapan kuzenimin de "okutmanlık için formasyona gerek yok" demesi de başka bir gerekçe oldu tabi. yoksis sayfasında sadece güncel ilanlar bulunduğu için, ne yalan söyleyeyim ilk bakışta pek istemeyeceğim, benim gözümde hafif 'vasat' olan vakıf üniversitelerinin ilanlarına denk geliyorum sadece. bunların bile bazıları formasyon isterken, benim 0 tecrübe ve formasyonsuz bir yeni mezun olarak sizce 2017 güz dönemi için şansım ne kadar olur? hafiften inek sayılabilecek bir öğrenciyimdir, ales ve yds'den çok da düşük bir puan alacağımı düşünmüyorum.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 

Masalcasper

Öğrenci
Merhaba. Beden eğitimi öğretmenliği ve spor yöneticiliği lisans mezunuyum. Spor yöneticiliği yuksek lisans yapiyorum. Şuan tez asamasindayim. Beden eğitimi okutmanlık kadrosuna başvurabilir miyim?
 
Üst