Okutman Alımı Dil Puanı

dolby

Öğrenci
Merhaba Nazmi Hocam, bir üniversitenin rektörlük birimine bağlı olarak çince okutmanlık başvurusunda istenen yds puanı 80 fakat benim puanım 65 , bu şartlarda aşağıdaki maddeye göre hala başvuru yapabilir miyim? cevabınız için çok teşekkür ederim

4(Geçici)- Ögretim Üyesi Yetistirme Projesi kapsaminda Yüksekögretim Yürütme Kurulu karari ile belirlenen kontenjanlara basvuran adaylarin, arastirma
görevlisi kadrolarina, istekleri halinde ilgili Yüksekögretim Kurumlarinin Senato Karari ile lisans genel not ortalamasinin % 35'i, ALES puaninin %50'si,
varsa yabanci dil puaninin %15'i esas alinarak, atama yapilabilir.
 

the end

Öğrenci
Hocam sizin verdiğiniz madde ÖYPnin maddesi.
Bu kadroda en az 80 dediği için başvuramazsınız ama şöyle bir durum var arayın sorun yine de. Başvursanız bile, dil puanını sağlayamadı için başarısız derler. kişiye özel ilan değilse ve 80+ alan kişi başvurmazsa, belki bir ihtimal ama dediğim gibi normalde başvurma hakkınız yok.
 

dutxuri

Araştırma Görevlisi
bence de başvuramazsınız :(

ilanların altında yani okutmanlık ya da diğer kadro ilanları olsun fark etmiyor
o kadroyla alakalı şartları tek tek vermek yerine
kolay olsun diye galiba :) tüm kadrolar için genel şartları toptan verebiliyorlar bazen.
Misal bir okutmanlık ilanının içinde öğretim görevlisi olarak atanacaklar YL bitmesi lazım şu şart olacak filan diye yazabiliyorlar.
Okutmanlıklarda dil zaten aranıyor hele ki 80 diye şart koymuşlarsa altının olacağını sanmam:( ama yine de okulu bir arayın isterseniz.
 

dolby

Öğrenci
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Biliyorum bu puanla başvurulamayacağını ama geçen sene Anadolu üniversitesi çince okutman alım ilanında dil puanını 50 istemişti. Ben de buna istinaden başvuru yapabilir miyim bunu öğrenmek istemiştim .. Artık YDS de çince de test olsun , ne olur sanki. Çince gibi zor bir dil için çince-türkçe-çince yazılı çeviri isteniyor. Türkiyede okullarda ve hiç bir kurumda çince mütercim tercümanlık konusunda altyapının olmadığını artık ÖSYM nin anlaması lazım. Bunu Ösyme nasıl anlatabiliriz , YDS de neden çince en başarısız dillerde ÖSYM neden bunun için bir şey yapmıyor. YDS zaten çince mezunların geneli zaten çinceden türkçeye rahatlıkla çeviri yapabilirler çünkü daha çok çince kaynak üzerinden yani daha çok çinceyle haşırneşir durumdalar, fakat türkçeden çinceye çeviri çalışması hiç bir okulda yoktur. Çince yds test olsa 90 lar alabileceğimize inanırken neden çince için başarısızlık istenir anlamıyorum. İngilizce mütercim tercümanlık mezunları bile yds ingilizce test olurken neden çince yazılı sınav . Bunu OSYM ye nasıl anlatabliriz hocalarım?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ÖSYM değil bunu Rektörlük belirlemiş ilanın özel şartıdır o, ilan yeniden yayınlanmadıkça da değiştirilmez.
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam rektörlük ve yüksek meslek okulundaki okuutmanlık görevinde ne gibi farklılıklar var?
Rektörlük görevinde birden çok fakülte/myo da görevlendirilebilirsiniz joker okutman olursunuz diğerinde sabit bir fakülte/myo da olursunuz. Yapılan iş tamamen aynı maaş da aynı belki rektörlükte daha fazla ek ders olur.
 
A

Akademik Forum

Guest
Hocam bu kadro ilanlarının şartları rektörlükten mi yoksa yökten mi yayınlanıyor,kendi çalıştığmız okulun da şartları belirlemede bir katkısı oluyor mu? Bir de myo'da ister okutman ister öğ.gör.kadrosu açılabiliyor mu yoksa sadece myo'da okutman mı olunabiliyor?(MYO'da dil okutmanı ya da dil öğr.gör.?)
 
Üst